Жіночі організації запустили флешмоб після сексистської заяви Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Жіночі організації запустили флешмоб після сексистської заяви Зеленського

Жіночі організації запустили флешмоб після сексистської заяви Зеленського
Джерело:  online.ua

Неоднозначне висловлювання президента Зеленського про українських жінок як «туристичний бренд» викликало хвилю обурення. Причому не тільки серед представниць жіночих організацій, але й пересічних користувачів Facebook. Як повідомляє ONLINE.UA, в соціальних мережах набуває популярності флешмоб #ятобінебренд та #янетуристичнийбренд, у якому жінки висловлюють свій протест проти сексистських заяв нового президента.

На думку представниць МФО «Рівні можливості» Світлани Войцеховської, Марії Іонової та Олени Кондратюк, недоречне висловлювання про українських жінок, яке пролунало від президента під час його офіційного візиту до Франції, є принизливими для мільйонів українок. Тому вони вимагають офіційних вибачень від Зеленського.

Не оминула увагою скандальну заяву президента перша віце-спікерка Ради Ірина Геращенко. На переконання соратниці Порошенка, подібні вислови про українських жінок є «непристойними і такими, що викликають огиду».

Як відомо, вчора президент Володимир Зеленський, знаходячись у Парижі, заявив, що «красиві жінки в Україні залишаються брендом поряд зі смачною їжею».

Нагадаємо, що сьогодні глава держави знаходиться з візитом у Берліні, де проведе кілька зустрічей, в тому числі з Ангелою Меркель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?