Житель Кривого Рогу брав кредити на безвісти зниклих українських військових
Категорія
Україна
Дата публікації

Житель Кривого Рогу брав кредити на безвісти зниклих українських військових

Житель Кривого Рогу брав кредити на безвісти зниклих українських військових
Джерело:  online.ua

Сотрудники правоохранительных органов задержали жителя Кривого Рога, который был замечен в оформлении кредитов на имя без вести пропавших военнослужащих.

Джерело: Офіс генерального прокурора

Викрито злочинця, який оформив 2 млн грн кредитів на зниклих безвісти військовослужбовців

Згідно з інформацією, отриманою від слідства, мешканець міста Кривий Ріг отримав доступ до особистих даних військовослужбовця ЗСУ, який зник безвісти, виконуючи бойове завдання на передовій.

За допомогою електронних пристроїв та дубліката SIM-картки підозрюваний оформив кредит на ім'я зниклого військовослужбовця. Потім, перевівши кошти на свій рахунок у банку, він кілька разів використовував термінали для розрахунків. Суми, зняті з кредиту, були розподілені на його особисті потреби, ігноруючи трагедію зниклого військового.

За попередньою інформацією, підозрюваний використав даний метод для отримання грошових позичок, використовуючи інформацію про приблизно 20 військовослужбовців, які зникли безвісти. Загальна сума кредитів, отриманих у цей спосіб, перевищує 2 млн грн.

Яке покарання отримав шахрай

Київська обласна прокуратура виявила та висунула звинувачення громадянину у скоєнні злочинів, пов'язаних із шахрайством та незаконним поводженням з боєприпасами (відповідно до статей 190 частина 3 та 263 частина 1 Кримінального кодексу України).

В результаті проведених обшуків правоохоронними органами було вилучено комп'ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти мобільних операторів зв'язку, банківські картки, кошти і навіть гранату. Громадянина було затримано згідно зі статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Слідчі направили клопотання до суду з проханням про обрання запобіжного заходу щодо підозрюваного.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?