Українська компанія продавала ліки для поранених солдатів РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська компанія продавала ліки для поранених солдатів РФ

Українська компанія продавала ліки для поранених солдатів РФ
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України повідомляє, що директора фармакологічної компанії з Житомирської області підозрюють у пособництві Росії шляхом постачання українських лікарських засобів у військові шпиталі РФ.

Джерело:  СБУОГП

Українська компанія продавала ліки до Росії

За словами представників СБУ, їм вдалося викрити фармацевтичне підприємство у Житомирській області, яке налагодило "приховану" схему постачання українських лікарських засобів до військових шпиталів країни-агресорки.

Що важливо розуміти, серед основних товарів нелегального експорту були знеболювальні засоби, які ворог використовував на тимчасово окупованій території України для лікування поранених окупантів.

До організації оборудки причетний директор фармацевтичного підприємства.

До лютого 2022 року компанія експортувала свою продукцію до Росії. Бізнес-партнером української фірми в РФ була установа, яка виконує державні замовлення російського Міністерства оборони. Після початку повномасштабного вторгнення і запровадження відповідних санкцій проти Кремля менеджмент українського підприємства розробив механізм обходу введених обмежень, - йдеться в повідомленні.

Представники СБУ звертають увагу на те, що для цього організатор оборудки разом зі своїми російськими спільниками задіяв низку підконтрольних комерційних структур на Близькому Сході та у ЄС.

Окрім того, наголошується, що спочатку ділки направляли українські медикаменти на адреси цих зарубіжних фірм, а потім змінювали товарно-транспортні накладні і переправляли продукцію фактичним замовникам з Росії.

Що загрожує злочинцям

Що важливо розуміти, співробітники СБУ задокументували спробу незаконного переправлення до Росії майже 300 кг медзасобів.

Директору українського підприємства повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?