Житомирська облрада заборонила діяльність УПЦ МП
Категорія
Україна
Дата публікації

Житомирська облрада заборонила діяльність УПЦ МП

Житомирська облрада заборонила діяльність УПЦ МП
Джерело:  online.ua

У Житомирській обласній раді прийняли рішення заборонити діяльність УПЦ МП на території області.

Джерело: Укрінформ

На Житомирщині заборонили УПЦ МП

Повідомляється, що під час останньої сесії депутати облради Житомирщини заборонили діяльність УПЦ московського патріархату на території області.

Заборонити діяльність Української православної церкви, яка має церковно-канонічний зв’язок із російською православною церквою (зареєстрована як Київська митрополія УПЦ, ЄДРПОУ 21510633), є її структурним підрозділом і перебуває у відносинах підпорядкування, на території Житомирської області, – йдеться у рішенні.

Повідомляється, що крім цього було ухвалено звернення до Верховної Ради щодо законопроєкту “Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій” та “Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій”.

У яких областях заборонили діяльність УПЦ МП

4 квітня депутати Хмельницької обласної ради проголосували за заборону діяльності УПЦ МП на території області.

Зазначається, що депутати одноголосно прийняли рішення «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Хмельницької області».

Ним вони заборонили діяльність Української Православної Церкви московського патріархату на території Хмельницької області.

Також 6 квітня, Українська православна церква Московського патріархату припинила своє існування у Львові. Про це повідомив мер міста Андрій Садовий.

Також він повідомив про демонтаж самобуду УПЦ МП у Сиховському районі.

Колишній храм УПЦ МП на вулиці Тараса Бобанича тепер використовуватиме релігійна громада

Православної церкви України, а приміщення на вул. Пекарська офіційно перейшло у користування Першого медоб’єднання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?