Мінкульт створив комісію для перевірки Почаївської лаври
Категорія
Культура
Дата публікації

Мінкульт створив комісію для перевірки Почаївської лаври

Мінкульт створив комісію для перевірки Почаївської лаври
Джерело:  online.ua

Міністерство культури та інформаційної політики створило комісію, яка здійснюватиме перевірку використання УПЦ МП об'єктів Почаївської лаври.

Джерело: міністр культури Олександр Ткаченко в ефірі телемарафону

Мінкульт перевірить Почаївську лавру

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що комісія створена не лише у Почаївській лаврі, а й на території Чернігівського заповідника, де вже призупинено дії угод щодо використання деяких об'єктів цього заповідника.

Він додав, що у Чернігові Мінкульт перебуває у "цивілізованому діалозі" з представниками УПЦ МП, а в Почаївській лаврі робота лише розпочинається.

Там інша ситуація порівняно з Києво-Печерською лаврою, бо є Кременецький заповідник, є Почаївська лавра, є взаємини між ними. У Кременецькому заповіднику в одному з храмів припинився термін угоди про використання. У нас також знаходиться справа у місцевому суді щодо того, чому нас не допускають до цього храму, — уточнив Ткаченко.

Який стан культурних пам’яток у Києво-Печерській Лаврі

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив, що комісія Мінкульту відвідала приміщення Києво-Печерької Лаври з метою огляду її культурних пам’яток.

За його повідомленням, було оглянуто три пам’ятки. Дві з них мають національне, а одна — місцеве значення.

Мінкульту вдалося оглянути: майно корпусу 37, 37-а, 38 – Галерея до Ближніх печер, Дзвіниця на Ближніх печерах, а також вхід до Галереї Ближніх печер.

Двері будівель були зачинені, тому у присутності в.о. Генерального директора Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” та його заступника із застосуванням відповідних засобів усе ж було забезпечено доступ Комісії до приміщень.

Вказані об’єкти, які є пам’ятками архітектури національного значення та місцевого, а також складовими пам’ятками національного значення Ансамбля Києво-Печерської Лаври та об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, знаходяться у занедбаному стані.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?