Жодних виправдань бути не може - Шмигаль відреагував на гучний скандал в Кабміні
Категорія
Україна
Дата публікації

Жодних виправдань бути не може - Шмигаль відреагував на гучний скандал в Кабміні

Жодних виправдань бути не може - Шмигаль відреагував на гучний скандал в Кабміні
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Денис Шмигаль нарешті прокоментував резонансний скандал, що нещодавно сколихнув українську політику. Він наголосив, що серед причин звільнення керівників митниці та податкової - слабкі показники по надходженню в державний бюджет. За його словами, наразі український уряд відбирає "ефективні команди, що реалізують роботу у надскладний час". Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль написав на своїх сторінках у соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"На останньому засіданні Кабінет міністрів ухвалив рішення про звільнення голів Митної та Податкової служб. Уряд вжив такі заходи, адже робота митниці та податкової — це, перш за все, питання економічної безпеки країни. Тут не може бути ніяких виправдань. Бюджет-2019 показав один із найгірших показників по надходженнях за останні роки. Ми бачимо, що ситуація в 2020 році не покращилася, і не тільки через коронакризу", - пише Денис Шмигаль.

За його словами, просто звільнення топ-чиновників мало що зміне, і потрібні "рішучі інституційні зміни".

"Сама по собі заміна керівництва мало що змінює. Потрібно більш рішуче впроваджувати інституційні зміни. Зараз Кабмін перебуває у процесі підбору ефективних команд, які зможуть реалізовувати цю роботу в надскладний час", - додає глава уряду.

Шмигаль також наголосив, що уряд підтримує створення парламентом Тимчасової слідчої комісії щодо перевірки інформації про можливі зловживання у податковій та на митниці за останні роки.

"Це (робота ТСК - ред.) і є реальний "аудит держави", який ми готові проводити разом із народними депутатами. Водночас, я закликаю правоохоронні органи прозоро провести розслідування інформації щодо можливих махінацій у митній та податковій сферах. І поставити крапку в цьому питанні", - каже очільник Кабміну.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, влада Європейського Союзу та США терміново звернулася до офіційного Києва  — там наголосили, що уважно стежать за призначеннями у Державній податковій та митній службах України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?