Жодного виправдання - у Зеленського відреагували на гучний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Жодного виправдання - у Зеленського відреагували на гучний скандал

Жодного виправдання - у Зеленського відреагували на гучний скандал
Джерело:  online.ua

В Офісі президента Володимира Зеленського відреагували на корупційний скандал, пов'язаний з народним депутатом Олександра Юрченка. Команда державного лідера звернула увагу на зухвалу поведінку парламентаря та його помічника на неофіційному рівні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

У Зеленського зауважили, Юрченко поводиться так, ніби у 32 роки зовсім не слідував за подіями в Україні від 2014 року.

"Жодного виправдання цьому бути не може. Цілком логічно, що з такою зухвалістю він став "героєм" того відео, яке оприлюднило НАБУ й подивилася вся країна. Від зухвалості до хабарництва – завжди один крок... Констатуємо, що з політичної й моральної точок зору, враховуючи наведений НАБУ відеоматеріал, пан Юрченко втратив етичні підстави бути депутатом Верховної Ради. Влада — не місце для "плюшок", - заявили в ОПУ.

Згадані "плюшки" - це посилання на слова одного з фігурантів схеми щодо отримання нагороди за певні вчинки на посаді. У президента сподіваються, що правоохоронці мають достатньо матеріалів для доказу злочину.

"Водночас звертаємо увагу громадськості на презумпцію невинуватості: кожна особа вважається невинуватою, доки протилежне не встановлено обвинувальним вироком суду. Очікуємо, що пан Юрченко співпрацюватиме з представниками НАБУ, САП та Офісу Генерального прокурора для встановлення всіх правдивих обставин цієї справи в юридичному значенні цих слів. Політично й морально усі вже все побачили", - наголосили в команді Зеленського.

Нагадаємо, напередодні президент особисто звернувся до НАБУ, САП та ОГПУ з вимогою посилити працю в напрямку боротьби з корупцією.

Як повідомляв ONLINE.UA, вже 17 вересня очільниця Офісу генеральної прокуратури Ірина Венедіктова підписала клопотання про тримання під вартою народного депутата "Слуги народу" Олександра Юрченка, якого підозрюють в отриманні хабаря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?