Жодної паніки - командування екстрено звернулося до українців через Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Жодної паніки - командування екстрено звернулося до українців через Донбас

Жодної паніки - командування екстрено звернулося до українців через Донбас
Джерело:  online.ua

Командування Збройних сил України виступило з невідкладною заявою через Донбас. Головнокомандувач Руслан Хомчак закликав українців не піддаватися провокаціям та штучно створеній паніці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Генштаб ЗСУ.

За словами Хомчака, режим припинення вогню дозволяє українським силам на Донбасі відповідати на обстріли ворога.

"Ще раз наголошую на тому, що заходи повного та всеосяжного припинення вогню не позбавляють військовослужбовців, у разі порушення домовленостей противником, діяти відповідно до норм міжнародного права та національного законодавства України у разі не лише наступальних, але й провокативних дій, проведення диверсійно-розвідувальних операцій та створення загрози життю і здоров’ю військовослужбовців, цивільного населення, пошкодження або знищення інфраструктури", - пояснив він.

Головнокомандувач додав, українські військовослужбовці перебувають напоготові для відповіді на ймовірні провокації. Для цього створили додаткові резерви.

"Закликаю не піддаватися керованим провокаціям, гібридним проявам паніки, зберігати спокій та об’єднуватися довкола свого війська та своїх захисників", - резюмував він.

Новий режим тиші узгодили під час чергового раунду переговорів у форматі Тристоронньої контактної групи, який відбувся минулого тижня, 22 липня.

Як повідомляв ONLINE.UA, командування Операції Об’єднаних сил оголосило про активну підготовку української сторони до режиму припинення вогню, який стає чинним з опівночі у понеділок, 27 липня.

Передбачається, що на Донбас перекинуть підрозділи, які укомплектували з бійців, що мають досвід миротворчих операцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?