Жорстке рішення щодо Зеленського - у Путіна нарешті розкрили причини
Категорія
Політика
Дата публікації

Жорстке рішення щодо Зеленського - у Путіна нарешті розкрили причини

Жорстке рішення щодо Зеленського - у Путіна нарешті розкрили причини
Джерело:  online.ua

Кремль вирішив провести так званий парад перемоги у червні попри епідемію коронавірусу, однак українського державного лідера на нього не покликали. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

За словами речника президента РФ Дмитра Пєскова, це пов'язано з виходом України з лав СНД. Саме на ці країни у Москві нібито робити акцент від початку, коли організовували й розробляли масові заходи.

"Як ми знаємо, Україна не є де-факто та у багатьох питаннях де-юре учасницею СНД й жодного разу не сигналізувала про своє бажання поділити радість від свята перемоги", - оголосив представник Володимира Путіна.

Нагадаємо, український уряд вирішив закрити офіційне представництво в СНД у 2018 році. За два роки до того у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про вихід з формату, однак остаточний вихід оформлено не було, на що й звернув увагу Пєсков.

Утім, вже кілька років офіційний Київ не бере участі у заходах країн об'єднання.

Парад перемоги у Москві з нагоди 75-річчя від моменту капітуляції Третього Рейху скасували у травні через епідемію коронавірусу COVID-19. Пізніше Путін розпорядився провести заходи наприкінці червня. Акція "Безсмертний полк" та військово-морський парад пройдуть в Росії 26 липня.

На свято, яке планують провести 24 числа, вже почали запрошувати іноземних лідерів. Вже 26 травня очільник Кремля під час відеоконференції з главою Міноборони Сергієм Шойгу почав стверджувати, що РФ вже пройшла пік епідемії.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Хорватії Зоран Міланович неочікувано для всіх офіційно заявив, що має намір приїхати на перенесений парад Перемоги у Москві 24 червня. У посольстві РФ у Загребі заявили, що політик позитивно відреагував на пропозицію російського колеги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?