Жовтий рівень карантину оголошено з 23 вересня у всій Україні — уряд
Категорія
Україна
Дата публікації

Жовтий рівень карантину оголошено з 23 вересня у всій Україні — уряд

Жовтий рівень карантину оголошено з 23 вересня у всій Україні — уряд
Джерело:  online.ua

Українська влада після висновків фахівців ухвалила рішення про переведення всієї держави у жовту зону епідемічної небезпеки - рішення стає чинним вже у четвер, 23 вересня.

Джерело: урядовий портал

За оприлюдненими даними, позачергове засідання з приводу зміни рівня обмежень відбулося у вівторок, 21 вересня. Його учасниками стали прем’єр-міністр Денис Шмигаль, представники Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також голови обласних державних адміністрацій.

Під час засідання виступив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, який звернув увагу на поширення коронавірусу у різних регіонах.

“Прем’єр-міністр зауважив, що епідемічна ситуація в країні стрімко погіршується, тому обов’язок держави — захистити життя та здоров’я людей. Водночас він наголосив, що вакцинація на сьогодні є найефективнішим способом протидії COVID-19, і держава забезпечила можливість будь-кому щепитися безкоштовно”, - наголосили в уряді.

Шмигаль додав, що певним планом було пом’якшено обмеження щодо роботи закладів спеціальними змінами до епідемічної постанови Кабміну.

“Обмеження “жовтої” та “червоної” зон не поширюватимуться на ті заклади, де персонал та відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби. Це той метод, який на сьогодні успішно використовує низка європейських і світових країн для того, щоб уберегти людей і водночас не зупиняти економічну активність країни”, - уточнив прем’єр.

За підсумками засідання було оголошено про перехід до жовтого рівня епідемічної небезпеки вже з опівночі четверга, 23 вересня.

Окрім того, було вирішено:

  • застосувати на території всіх регіонів України обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для жовтого рівня епідемічної небезпеки;

  • головам обласних та міста Києва державних адміністрацій вжити заходів щодо забезпечення дотримання відповідних обмежувальних заходів.

“Учасники засідання також порушили питання охоплення населення вакцинацією, зокрема вчителів та працівників закладів освіти. Денис Шмигаль зауважив, що в порівнянні з минулим роком захворюваність на COVID-19 серед дітей зростає”, - додали в уряді.

Для цього було ухвалено рішення про опрацювання у майбутньому низки заходів, покликаних на розширення кампанії з вакцинації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?