Журналісти Bloomberg дізнались про новий спосіб РФ з обходу нафтового ембарго
Категорія
Світ
Дата публікації

Журналісти Bloomberg дізнались про новий спосіб РФ з обходу нафтового ембарго

Журналісти Bloomberg дізнались про новий спосіб РФ з обходу нафтового ембарго
Джерело:  online.ua

За інформацією журналістів Bloomberg, усього за кілька миль від узбережжя Греції між танкерами тіньового флоту, створенного спеціально для обходу санкцій та обмежень на продаж російської нафти, переправили мільйони барелів нафти та палива з РФ.

Джерело: Bloomberg

Що відомо про схеми обходу санкцій на продаж російської нафти 

За інформацією видання, тільки з початку цього року  з одного танкера на інший у затоці Лаконікос перекачали щонайменше 23 млн барелів російської нафти та додаткових обсягів очищеного палива.

Офіційні Афіни заявили про відсутність змоги втрутитись у цей процес, адже він відбувається за межами територіальних вод країни.

Зазначається, що трейдери та судноплавні компанії знайшли безліч способів забезпечити рух нафти з Росії.
Така ж активність спостерігалася біля Сеути, іспанського ексклава у Північній Африці.
За даними видання, величезний тіньовий флот танкерів з'явився, щоб допомогти РФ обійти санкції.

Фірми Євросоюзу можуть надавати ці послуги лише у випадку, якщо вантаж на борту купується за ціною в межах встановленою стелі.
Глава ЄС із торгівлі Валдіс Домбровскіс заявив, що блок стежитиме за виконанням санкцій та працюватиме з країнами, в яких спостерігаються незвичайні моделі торгівлі.

Аби санкції були ефективними, одна річ, звісно, ухвалювати рішучі політичні рішення, а інша – стежити за виконанням санкцій, щоб вони ефективно застосовувалися, - підкреслив Домбровскіс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?