Журналісти дізналися імена 5 кандидатів на посаду генсека НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Журналісти дізналися імена 5 кандидатів на посаду генсека НАТО

Журналісти дізналися імена 5 кандидатів на посаду генсека НАТО
Джерело:  online.ua

Німецьким журналістам вдалося дізнатися від своїх анонімних джерел, що наразі на посаду генерального секретаря Північноатлантичного альянсу претендують п'ятеро колишніх і чинних відомих політиків.

Джерело:  Twitter-сторінка  німецької інформаційної агенції DPA

Хто може стати новим генсеком НАТО - дані ЗМІ

Згідно з останніми даними, на посаду можуть претендувати колишня прем'єр-міністерка Великої Британії Тереза Мей, прем'єр Нідерландів Марк Рютте, прем'єр Естонії Кая Каллас, колишній Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ Федеріка Могеріні і президент Румунії Клаус Йоганніс.

Варто звернути увагу на те, що Йоганніс був переобраний на другий термін у 2019 році і його президентський термін спливає за два роки.

Окрім того, журналісти звертають увагу на те, що Кая Каллас стала главою естонського уряду у січні минулого року, в той час як Рютте перебуває на посаді вже 12 років.

Як уже згадувалося раніше, повноваження чинного генсека НАТО Єнса Столтенберга спливають в кінці вересня. Після цього він очолить центральний банк Норвегії.

Поєднання фінансового досвіду, розуміння суспільства та управлінський досвід такого рівня, як має небагато хто у Норвегії, роблять його дуже гідною кандидатурою на топ-менеджера, - заявив нещодавно міністр фінансів країни Трюґве Слагсволд Ведум.

За попередніми даними, Єнс Столтенберг заступить на нову посаду орієнтовно з 1 грудня 2022 року і буде обіймати її наступні 6 років.

Що важливо розуміти, Столтенберг має економічну освіту. Ба більше, раніше він очолював Партію праці, працював міністром фінансів та енергетики і прем’єр-міністром, доки став очільником НАТО 8 років тому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?