Журналісти дізналися, за яку зарплату нацисти Путіна воюють в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Журналісти дізналися, за яку зарплату нацисти Путіна воюють в Сирії

Журналісти дізналися, за яку зарплату нацисти Путіна воюють в Сирії
Джерело:  Welt am Sonntag

Заробітки російських найманців приватної військової компанії «Вагнера» за участь в сирійській війні становлять близько 3200 євро на місяць.
Про це заявив російський журналіст Денис Коротков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю в німецькому Die Welt.
За його даними, в разі смерті бійця його сім'я отримує компенсацію в розмірі 40 000 євро.
Як розповів Коротков, раніше в підрозділ Вагнера вербували тільки ветеранів елітних підрозділів, але пізніше вимоги до новобранців були знижені.
"Це чоловіки, які коли-небудь проходили військову службу, не мають судимості і заборгованості", - підкреслив він, додавши, що найманці отримують свої гроші готівкою, і саме оплата для них є найсильнішою мотивацією - за ці гроші вони воюють і мовчать.
Як повідомляв ONLINE.UA, батальйон «Вагнера» був сформований в 2013 році, з весни 2014 року бійці цього підрозділу були задіяні спочатку в Криму, а потім на території Луганської області.
З осені 2015 року основні зусилля цього угруповання були перенесені на територію Сирії. Ватажком цієї компанії є підполковник запасу Дмитро Уткін.
Варто особливо відзначити, що позивний "Вагнер" до командира найманців приклеївся за його прихильність до естетики і ідеології Третього рейху.
У Луганську він епатував підлеглих, змінивши звичайну польову панаму на сталевий шолом вермахту.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше були опубліковані фото з величезного кладовища російських бойовиків в Донецьку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?