Журналісти оприлюднили рідкісні кадри з молодим Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Журналісти оприлюднили рідкісні кадри з молодим Путіним

Журналісти оприлюднили рідкісні кадри з молодим Путіним
Джерело:  online.ua

Журналістам західного видання вдалось дістати унікальну домашню хроніку відпочинку кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна та інших російських політиків у Фінляндії на початку 90-х. 

Джерело: Yle

Що відомо про хроніку із Путіним початку 90-х

Зазначається, що ролик був змонтований журналістами видання на основі касети, переданої анонімним джерелом.

Разом із Путіним на відео присутній колишнього мера Санкт-Петербурга та батька скандальної російської журналістки Ксенії Собчак, нині покійного вже Анатолія Собчака.

Його вважають політичним наставником Путіна.

На той момент майбутній диктатор займав пост керівника комітету із закордонних справ мерії Санкт-Петербурга.

Також на кадрах присутня колишня дружина Путіна Людмила. Крім цього на відео можна побачити його доньок.

Зокрема, один із фрагментів демонструє гру Путіна та Собчак у пінг-понг та дартс із охороною.

Спочатку тиран не помічає операторську роботу та чухає шию лівою рукою.

На іншому фрагменті майбутній президент Росії помічає, що його знімають на відео, після чого починає дивитися вниз. Він намагається контролювати свої емоції, але почувається пригніченим.

На іншому ролику показано, як Собчак розрізає м'ясо за великим столом, а майбутній диктатор жартує в цей час про ринкову економіку.

Путін помітно напружується, коли бачить зйомку. Він спочатку відвертає обличчя, а потім намагається відсунутися, щоб не потрапляти у кадр. Оператор в цей момент жартує, що продасть це відео телебаченню.

Де саме знімали це відео

Відео було знято на півдні Фінляндії під час травневих свят на представницькій віллі Thomesto Group.

Ця компанія імпортувала необроблену деревину з країни-агресорки, тому для неї було дуже важливо налагодити зв’язки з керівними структурами Росії.

Сьогодні ця вілла вже не належить Thomesto. Тепер це приватний будинок нового фінського власника.

Видання перевірило касету на автентичність. У матеріалі зауважується, що короткий фрагмент з цього домашнього відео раніше вже викладався на YouTube, однак його швидко звідти видалили.

Журналісти показали касету своєму британському колезі Люку Гардінґу. Він працював у Росії іноземним кореспондентом для The Guardian з 2007 по 2011 рік, поки його не депортували з країни-агресорки (ймовірно через його статті з критикою держави-терориста).

Ось яким був Путін до того, як він розбагатів: погана вітровка, погана зачіска, погана сорочка без рукавів, зайнятий повсякденними справами, - зазначає Гардінг. 

Його найбільш вразило те, що Путін у кадрі посміхався, а не поводився як зараз. Він зауважив, що на кадрах видно, наскільки президент країни-агресорки маленький у реальному житті.

Британський журналіст звернув увагу на те, як Путін на кількох фрагментах приховує своє обличчя та руки. Він пояснив це шпигунською підготовкою у КДБ. Гардінґ назвав ці фрагменти чудовим та оригінальним кіноматеріалом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?