Журналісти розкрили деталі нових санкцій проти РФ через Навального
Категорія
Світ
Дата публікації

Журналісти розкрили деталі нових санкцій проти РФ через Навального

Журналісти розкрили деталі нових санкцій проти РФ через Навального
Джерело:  online.ua

Згідно з попередніми рішеннями Євросоюзу, оточення російського Кремля уникне санкцій, які незабаром введуть за репресивну політику проти опозиціонера Олексія Навального. Наразі рестрикції загрожують виключно посадовцям, відповідальним за безпосередньо арешт і подальше ув’язнення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на EUObserver.

Згідно з даними дипломатичних джерел, російським бізнесменам поки що не готують жодних санкцій. Вже у понеділок, 22 лютого, запланована зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС, під час якої обговорюватимуть введення санкцій проти посадовців. Їм заборонять в’їжджати у межі співдружності та заблокують активи.

Дипломати наголосили, що Євросоюз може впроваджувати санкції проти олігархів тільки за певних умов — для того необхідна міцна правова база. В іншому випадку бізнесмени просто доб’ються скасування санкцій через суди.

Напередодні інші іноземні медіа, посилаючись на різні джерела, також підтвердили — існує невелика ймовірність того, що нові європейські санкції спрямують саме проти наближених до Кремля бізнесменів. Деякі сторонники Навального добивалися саме цього, одна на найвищому рівні у Брюсселі не всі готові “спалювати всі мости” з Москвою.

Представники Reuters уточнили, що на зустрічі дипломатів ЄС 17 лютого обговорювали санкції, однак не було встановлено, чи торкатимуться вони саме впливових підприємців з кремлівського оточення. Водночас на цій зустрічі зовсім не торкалися теми рестрикцій проти будівництва “Північного потоку-2”.

Нагадаємо, Олексій Навальний влітку 2020 року пережив отруєння під час відвідування російських міст на сході країни. Пізніше було встановлено, що вбити опозиціонера намагалися сумнозвісним “новачком”.

Навальний повернувся до Росії у січні після тривалого лікування та відновлення у Німеччині. Там його одразу заарештували, а пізніше звинуватили у порушенні умовного терміну за старим кримінальним провадженням. Суд приговорив політика до 3,5-річного ув’язнення замість умовного покарання.

Як повідомляв ONLINE.UA, правозахисниця російського опозиціонера Олексія Навального Ольга Михайлова повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії негайно звільнити політика. Для прийняття цього суд застосував правило 39 регламенту, що було зроблено в вперше в історії ЄСПЛ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?