Журналісти США звернулися до Зеленського з вимогою
Категорія
Світ
Дата публікації

Журналісти США звернулися до Зеленського з вимогою

Журналісти США звернулися до Зеленського з вимогою
Джерело:  online.ua

Комітет захисту журналістів, який знаходиться у Нью-Йорку, закликав президента України Володимира Зеленського зробити свободу преси пріоритетною, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційне звернення Комітету до глави Української держави.

Представники ЗМІ зазначають, що останніми роками ряд українських журналістів зіткнулися з репресивними атаками за свою діяльність, що свідчить про погіршення свободи преси в країні.

Базований у Нью-Йорку Комітет захисту журналістів закликав президента України Володимира Зеленського сприяти звільненню журналіста "Радіо Свобода" Станіслава Асєєва, якого підтримувані Росією бойовики утримують в окупованому Донецьку.

"Комітет захисту журналістів глибоко стурбований його безпекою і добробутом і просить вас використати повноваження вашої адміністрації для забезпечення звільнення Асєєва", - сказано у зверненні.

Окрім того, Комітет закликає українську владу "беззастережно звільнити" керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, який перебуває під слідством за підозрою в державній зраді з травня 2018 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, екс-президент  Петро Порошенко вимагає, щоб український лідер Володимир Зеленський пояснив, як він збирається відновлювати контроль над кордоном з Росією та встановлювати мир на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?