Журналісти WSJ дізнались про реалії контрнаступу ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналісти WSJ дізнались про реалії контрнаступу ЗСУ

Журналісти WSJ дізнались про реалії контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

Як дізнались журналісти західного видання Wall Street Journal, ЗСУ не мають змоги для проведення стрімкого контрнаступу через потужну оборону армії РФ, яка будувалась протягом багатьох місяців. 

Джерело: Wall Street Journal

Чому контрнаступ ЗСУ проходить повільно

Автори матеріалу нагадали, що рік тому, завдяки вмілим маневрам Україна змогла здобути перевагу над злочинною армією РФ, незважаючи на явний брак особового складу, озброєнь та підтримки з повітря.

Зазначається, що вміле командування, гарне орієнтування на місцевості, ефективне використання дронів і цифрових технологій дозволили українським військовим відбити наступ від початку значно більш численної та краще оснащенної російської армії, яка виглядала незграбною і загрузлою в бюрократичних зволіканнях.

Зараз Україна намагається вибити з позицій ворога, який окопався на її території, що вважається однією з найскладніших військових операцій. Російські військові витратили місяці на будівництво оборонних споруд, зокрема бункерів, протитанкових пасток і мінних полів. Для російських сил, які раніше цього року намагалися захопити більше українських територій, наступ не увінчався успіхом, однак утримувати оборонні позиції буде легше, пише WSJ з посиланням на Майкла О'Хенлона, фахівця в галузі безпеки Брукінгського інституту у Вашингтоні, - йдеться у матеріалі видання.

Що кажуть в ЗСУ

Журналісти із посиланням на українських військових зазначають, що злочинці з армії РФ побудували кілометри звивистих, з'єднаних між собою траншей, деякі з яких укріплені бетоном або вкриті гілками і землею, щоб їх було важко виявити за допомогою дронів.

Заміновані великі території, ба більше, як кажуть українські військові, окупанти навіть мінували тіла власних загиблих товаришів.

За словами одного з військових ЗСУ, перед тим, як встановити контроль над цими позиціями, необхідно накрити район щільним артилерійським вогнем, а потім пустити вперед бронетехніку, щоб за нею вже йшла піхота.

Однак втілення такої стратегії ускладнюється через брак танків та іншої бронетехніки.

Наступ на окопані сили окупантів був важким випробуванням навіть для найпотужніших армій світу. Союзникам, які висадилися на узбережжі Нормандії під час Другої світової війни, знадобилося понад два місяці, щоб прорвати німецькі укріплення і просунутися вглиб країни. У 1991 році перш ніж сухопутні сили коаліції просунулися під час операції "Буря в пустелі", США протягом п'яти тижнів вели повітряну кампанію, щоб послабити позиції іракських військових, - йдеться у матеріалі видання.

Що відомо про втрати сторін

За інформацією заступниці глави Міноборони Ганни Маляр, наразі запеклі бої тривають на півдні України.

Українські військові продовжують контрнаступ у напрямку Мелітополя та Бердянська і закріплюються на відвойованих рубежах.

Маляр зазначила, що ЗСУ успішно ліквідують ворожу військову техніку та особовий склад на півдні України.

Через значні втрати ворога у живій силі на Півдні деякі ворожі підрозділи відмовляються від участі у бойових діях. Співвідношення безповоротних втрат на Півдні – 1 до 5,3. Тобто у ворога на Півдні гине військовослужбовців у 5,3 рази більше ніж у нас, - підкреслила Маляр.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?