Зимовий наступ Герасимова на Донбасі провалився — розвідка Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Зимовий наступ Герасимова на Донбасі провалився — розвідка Британії

Зимовий наступ Герасимова на Донбасі провалився — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

Російський зимовий наступ на Донбасі під командуванням начальника Генерального штабу Росії генерала Валерія Герасимова закінчився невдачею, за оцінкою розвідки Великої Британії.

Джерело: Міноборони Британії

Розвідка Британії оцінила успішність російського зимового наступу

Начальник Генерального штабу Росії генерал Валерій Герасимов прийняв особисте командування «спецоперацією» в Україні 11 січня 2023 року.

У британський розвідці зазначають, що перебування Герасимова на посаді характеризується намаганням розпочати загальний зимовий наступ з метою поширення контролю Росії на весь регіон Донбасу.

Вісімдесят днів по тому стає все більш очевидним, що цей проект провалився, - йдеться у повідомленні розвідки.

У розвідці зазначають, що на кількох напрямках фронту на Донбасі російські війська досягли лише незначних успіхів ціною десятків тисяч втрат.

Таким чином вони значною мірою змарнували свою тимчасову перевагу в особовому складі, отриману в результаті осінньої "часткової мобілізації".

Після десяти років роботи начальником Генштабу існує реалістична можливість того, що Герасимов розсуває межі того, наскільки довго політичне керівництво Росії терпітиме невдачі, - підсумували у розвідці.

Що відомо про наступ РФ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк розповів, що оголошений взимку "великий наступ" росіян виявився "пшиком".

Незважаючи не це, їм вистачить ресурсів продовжувати війну у 2023 та, можливо, 2024 роках.

Нині ми бачимо, що російська армія виявилася нездатною вести стратегічні наступальні операції. Анонсований пропагандою впродовж кількох місяців так званий "великий наступ" обернувся для росії "пшиком" – вони не отримали жодного значущого результату, - заявив Черняк.

Він додав, що зараз росіяни намагаються будь-що вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, проте Сили оборони України завдають окупантам максимальних втрат.

Якщо говорити про інерційний сценарій, тобто такий, коли зберігатиметься нинішня інтенсивність бойових дій, то наявних ресурсів у росіян вистачить на ведення конвенційної війни у 2023-му та, можливо, у 2024 році. Якщо ж посилити санкційний тиск, то критичні труднощі в держави-агресора розпочнуться раніше, - наголосив Черняк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?