Зірваний матч Ліги націй: у Швейцарії спрогнозували вихід
Категорія
Спорт
Дата публікації

Зірваний матч Ліги націй: у Швейцарії спрогнозували вихід

Зірваний матч Ліги націй: у Швейцарії спрогнозували вихід
Джерело:  online.ua

Матч групового етапу ліги націй між Україною та Швейцарією залишається у підвішеному стані після несподіваного зриву 17 листопада. Швейцарські медіа спрогнозували кілька шляхів вирішення проблеми, які наразі склалися перед УЄФА. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЗМІ та заяву організації.

Станом на день 18 листопада УЄФА продовжує обговорення наявних умов.

"Справа буде передана до Контрольно-дисциплінарної та етичної інстанції УЄФА. Вона прийме рішення відповідно до особливих правил, які належать до змагань УЄФА серед національних збірних", - говориться у відповідній заяві.

На думку авторів видання Le Matin, матч взагалі не відбудеться. Згідно з п. 3 особливих правил, результат вирішують жеребкуванням, якщо експерти визнають невинність кожної сторони у зриві. Цей процес передбачає три варіанти: перемога 1:0, нічия 0:0 та поразка 0:1.

Два з цих варіанти (окрім поразки, звичайно) сприятливі для української збірної, адже підопічні тренера Андрія Шевченка збережуть місце в еліті турніру. Програш призведе до переводу команди в дивізіон B.
Асоціація футболу Швейцарії оголосила про готовність грати, однак лише за розкладом УЄФА. Утім, двобій скасувало рішення керівників кантону Люцерн.

Матч планувався ввечері у вівторок, 17 листопада. Напередодні у кількох представників збірної України виявили коронавірус, тож весь склад відправили на карантин.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Української асоціації футболу зробили нову заяву щодо матчу проти Швейцарії, який скасували напередодні, 17 листопада. Українська сторона наголосила, що виступає за проведення поєдинку, а не його повне скасування. Незмінна позиція Києва полягає у проведенні гри Ліги націй за участі футболістів, які вже знаходяться у Швейцарії. Це можливо вже у середу, 18 листопада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?