Зірваний матч Ліги націй: Україна озвучила гучні претензії Швейцарії
Категорія
Спорт
Дата публікації

Зірваний матч Ліги націй: Україна озвучила гучні претензії Швейцарії

Зірваний матч Ліги націй: Україна озвучила гучні претензії Швейцарії
Джерело:  online.ua

Представники Української асоціації з футболу виступили з критикою щодо рішень швейцарської сторони на тлі скасування матчу Ліги націй. У Києві вважають, що неправильними кроками відзначилися саме посадовці у кантоні Люцерн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу організації.

За оприлюдненими даними, Контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА може розглянути справу скасованого матчу у понеділок, 23 листопада. Українська сторона сподівається на неупереджене рішення.

"Безумовно, ми були готові (до матчу)! Головний тренер Андрій Шевченко до останнього готувався до гри. У день матчу навіть відбулася передігрова нарада, вона розпочалася о 10.30 та проходила онлайн. При цьому я бачив, що збірна Швейцарії так само серйозно налаштовувалася на гру. Тому я вважаю, що рішення влади Люцерну було невірним", - цитує інцидент менеджер збірної Олексій Таргонський.

Водночас керівництво команди нагадало про правила УЄФА щодо проведення матчів. Гра була можлива, оскільки можна було виставити на поле до 13 гравців з негативними тестами на COVID-19.

"У збірній України було достатньо гравців і персоналу з негативними тестами для участі у грі. Національна збірна України була готова підтвердити це участю в повторному тестуванні, однак лікар кантону Люцерн не погодився на таку пропозицію", - звернули увагу в УАФ.

Також місцевий лікар не погодився на проходження тестів 17 листопада, отримання результатів наступного дня та проведення гри.

"Лікар не погодився на цю пропозицію і при цьому додав, що він не проти, аби Швейцарія обіграла нас на футбольному полі, тому що він є фанатом футболу і своєї збірної", - стверджує Таргонський.

Як повідомляв ONLINE.UA, футболісти української збірної пройшли тестування на коронавірус COVID-19 після прибуття зі Швейцарії, де місцева влада не допустила команду до поля. Результати виявилися негативними, хоча саме через нібито інфекцію у команді зірвався матч Ліги націй.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?