Зламали зуби. Сирський показав знищення ударної групи армії РФ на сході України
Категорія
Україна
Дата публікації

Зламали зуби. Сирський показав знищення ударної групи армії РФ на сході України

Зламали зуби. Сирський показав знищення ударної групи армії РФ на сході України
Джерело:  online.ua

Командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський оприлюднив відео відбиття українськими військовими однієї з безуспішних атак злочинної армії РФ на сході України. В результаті успішних дій українських військових ворог зазнав численних втрат.

Джерело: Facebook Сухопутних військ ЗСУ

Що відомо про успіхи українських військових і нові втрати армії РФ

Чудова робота 10-ї ОГШБр. Ворог намагався атакувати позицію Сил оборони за допомогою 4 БМП та великої кількості піхоти з підтримкою артилерії, - зазначив Сирський.

Він підкреслив, що українські військові зламали зуби озброєному "до зубів" ворогу.

Три БМП було знищено, одна - пошкоджена, а у піхоти ворога - великі втрати, - наголошує Сирський.

Що відомо про ситуацію в районі Бахмуту 

За словами тимчасово виконуючого обов'язки командира 3-ї ОШБр, майора Родіона Кудряшова, українські військові за рахунок успішних дій покращують тактичне становище в районі Бахмуту.

Що зараз відбувається на Бахмутському напрямку? Це гряда операцій, яку проводить 3-я окрема штурмова бригада. Це наступальні операції по відновленню та покращенню позицій в нашій смузі відповідальності і взагалі по всій лінії Бахмутського напрямку, - пояснює Кудряшов.

За його словами, користуючись тим моментом, що ворог зараз слабкий, ворог виснажився, ворог не має тих сил, яких він мав ще у лютому цього року, ЗСУ реалізують певні дії щодо поновлення, відновлення і покращення позицій.

Ці операції йдуть каскадом, тобто по нарощуванню. Ми намагаємося щупати слабкі місця ворога і поступово, покроково намагаємося витискати його, займаючи вигідні нам позиції, переймаючи ініціативу і маючи позитивну динаміку саме в ділянках у смузі відповідальності бригади, - зазначає військовий.

Кудряшов повідомив, що це три операції, які включають в себе всі засоби та сили бригади, а саме залучення танків, артилерійських дивізіонів, артилерії "старшего начальника". Також є залучення штурмових піхотних і механізованих підрозділів і залучення сучасних видів розвідки, контролю переднього краю - це безпілотні літальні апарати, бойові дрони.

І в комбінації всі ці дії дають певний успіх - покращення як оперативної ситуації в смузі відповідальності 3-ої окремої штурмової бригади, так і тактичне поліпшення становища на всьому Бахмутському напрямку, сказав майор.

На мою суб'єктивну думку, бо я не маю змоги давати оцінку всій картині поля бою по всій смузі Бахмутському напрямку, - це лише оперативні досягнення. Це точкові досягнення, які можуть призвести до великих тактичних зрушень по всій смузі. Але на сьогодні ми виконуємо тільки частину великого тактичного задуму, а саме свою роль в смузі відповідальності 3-ї ОШБр, - підкреслив Кудряшов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?