Злив невдалої операції ЗСУ щодо штурму ЗАЕС є черговим фейком росіян — експерт
Категорія
Україна
Дата публікації

Злив невдалої операції ЗСУ щодо штурму ЗАЕС є черговим фейком росіян — експерт

Злив невдалої операції ЗСУ щодо штурму ЗАЕС є черговим фейком росіян — експерт
Джерело:  online.ua

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко переконаний, що інформація про новий витік секретних документів американської розвідки, а також про нібито невдалу спробу штурму українських бійців на ЗАЕС частина великої російської ІПСО.

Джерело: Олександр Коваленко

Навіщо росіяни поширюють фейки про нібито провалену операцію ЗСУ щодо ЗАЕС

На думку експерта Коваленка, першою ознакою ІПСО є, по-перше, "неназване джерело" в ЗСУ. Крім того, ІПСО по нібито штурм ЗСУ Запорізької АЕС росіяни "зливали" ще торік, але вельми невдало - їм ніхто не повірив.

Отже, якийсь неназваний (все як ми любимо) "офіцер ЗСУ" розповів британським журналістам про те, як 600 спецпризначенців, на 30 катерах, форсували Дніпро і намагалися відбити ЗАЕС. У свою чергу, окупанти їх зустріли потужним вогнем у відповідь і операція провалилася, — зазначив Коваленко.

Також він нагадав, що фейк про штурм ЗСУ ЗАЕС росіяни стали поширювати минулого року акомпанементом з обстрілами прилеглої території станції, в рамках своїх спроб розгорнути чергову хвилю ядерного шантажу. Вони навіть зняли відео, на якому знято пару непізнаних тіл, бо осіб не показували.

Тоді росіяни заявляли про висадку десанту ЗСУ з баржі. Одну з барів, що дрейфували по Дніпру, вони навіть розстріляли для показухи. А тут вже виявляється була ціла флотилія з 30 катерів? Ви собі уявляєте це операцію з 30 катерів, яку ніхто не бачив? Власне, масштабна баталія, — додав експерт.

Через кожен такий "злив" спецслужби РФ чітко ретранслюють російський наратив, що всі операції ЗСУ планує Пентагон, а ЗСУ, коли самі беруться за справу, зазнають "колосальні" втрати, пояснив Коваленко.

Російська пропаганда системно розвиває свої ІПСО через західні ЗМІ, збільшуючи охоплення аудиторії та зони поширення/впливу. Очевидно, що РФ так намагається дезорганізувати Генштаб ЗСУ та наших партнерів напередодні контрнаступу... Наслідки від цього можуть різноманітні й непередбачувані, за повної вини тих видань, через які здійснювався злив, — написав Коваленко.

У жовтні ЗСУ нібито намагалися звільнити ЗАЕС

Британська газета Times опублікувала матеріал про те, що у жовтні 2022 року українські війська намагалися силою деокупувати Запорізьку АЕС, проте операція була невдалою.

Українська влада не підтвердила правдивість цієї інформації.

Відомо, що журналісти дізналися про операцію щодо штурму ЗАЕС від анонімних українських представників розвідки, ВМС та спецпризначенців.

Повідомляється, що в середині жовтня минулого року майже 600 українських військових з підрозділів української військової розвідки, включно з батальйоном "Шаман", полком "Кракен" та Українським іноземним легіоном на 30 катерах брали участь в операції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?