Злочинна армія РФ тікає від ударів ЗСУ на півдні аж до Криму та цинічно приховує страшні втрати у війні
Категорія
Україна
Дата публікації

Злочинна армія РФ тікає від ударів ЗСУ на півдні аж до Криму та цинічно приховує страшні втрати у війні

Злочинна армія РФ тікає від ударів ЗСУ на півдні аж до Криму та цинічно приховує страшні втрати у війні
Джерело:  online.ua

Керівник пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк зазначила, що через потужні та влучні удари українських військових наразі окупаційна армія РФ на півдні України намагається втекти якомога далі від лінії фронту, переміщуючись аж до анексованого Криму.

Джерело: "24 канал"

Що відомо про провали окупантів та успіхи ЗСУ на півдні України 

За словами речниці ОК "Південь", наразі окупанти готують оборону в Криму, та на території анексованого півострова також неспокійно.

Окупанти облаштовують собі суттєві рубежі оборони глибше у напрямку Криму. Напевно, саме тому їм піддуває з півострова. Не так там все спокійно. Ми просто зайвий раз нагадали, що Крим – це Україна. Ми боремося за кожен клаптик нашої землі, - підкреслила Гуменюк.

Речниця ОК "Південь" зазначила, що злочинна армія РФ вже готується до контрнаступу ЗСУ у напрямку Криму. Тому на півострові регулярно з'являються нові системи траншей, зокрема південніше від Армянська.

Безперечно, росіяни вірять у силу своєї оборони, але по суті й змісту більше вірять у ЗСУ, - зазначила Гуменюк.

У той же час аналітики з Інституту вивчення війни (ISW|) наголошують, що в Міноборони країни-агресорки змінили формат та риторику власних щоденних зведень про війну проти України.

З 3 січня у зведеннях окупантів особлива увага наголошується на ударах по українських військових об'єктах, які часто не мають оперативного значення. У той же час значно менше йдеться про безуспішні наземні атаки.

Також оновлені зведення зосереджені на невеликих населених пунктах та групових ударах за типом мети, а не за місцем розташування, що ускладнює для аудиторії географічну орієнтацію та перевірку заявлених ударів.

Міноборони Росії раніше форматом зведень намагалося наслідувати український Генштаб у відповідь на широко поширену критику блогерів з приводу відсутності прозорості в офіційному висвітленні війни після низки невдач восени 2022 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?