Ударами по позиціях армії РФ у Макіївці ЗСУ завдали окупантам найбільших втрат від початку війни — NYT
Категорія
Україна
Дата публікації

Ударами по позиціях армії РФ у Макіївці ЗСУ завдали окупантам найбільших втрат від початку війни — NYT

Ударами по позиціях армії РФ у Макіївці ЗСУ завдали окупантам найбільших втрат від початку війни — NYT
Джерело:  online.ua

За інформацією журналістів  The New York Times, внаслідок потужних та влучних ударів ЗСУ по позиціях армії РФ в окупованій Макіївці, злочинна російська армія зазнала найбільших єдиноразових втрат від початку повномасштабної війни.

Джерело: NYT

Що відомо про наслідки ударів ЗСУ по позиціях окупантів у Макіївці 

Поки Росія зважувала одну зі своїх найбільших військових втрат з моменту вторгнення в Україну, початковий спалах гніву почав спадати за знайомою схемою, зосереджуючись на Заході та на "некомпетентних чиновниках", але не на тому, хто контролює воєнні дії: президентові Володимирові Путіну, - йдеться у матеріалі видання.

За інформацією журналістів, родичі загиблих мобілізованих військових у Макіївці та тих, хто нібито зник без вісти, вже зібрались на протести у Самарі.

 Вони розмахували прапорами РФ, збирали допомогу для родичів та закликали до помсти. Проте на мітингу не пролунало жодної критики в адресу російського диктатора.

Так само уникають критики керівництва у соцмережах.

Експерти вважають, що швидкість, з якою Міноборони РФ відреагувало на інцидент, свідчить про втрати і те, що Кремль "намагається контролювати наратив і не допустити, аби він підживлював широке соціальне невдоволення".

Замість визнання власних помилок в Міноборони РФ цинічно та зухвало заявили про знищення аж 5 установок РСЗВ HIMARS.

Спочатку пропагандистські кремлівські ЗМІ повідомили про нібито знищення однієї HIMARS, а згодом вигадали ще 4.

За версією росіян, нібито знищено одну установку, яка завдавала ударів по базі "мобіків" у Макіївці. Ще чотири HIMARS нібито "знищили" у Дружківці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?