Зловили на "гарячому": усі деталі затримання заступника міністра Гримчака
Категорія
Політика
Дата публікації

Зловили на "гарячому": усі деталі затримання заступника міністра Гримчака

Зловили на "гарячому": усі деталі затримання заступника міністра Гримчака
Джерело:  online.ua

Генпрокуратура затримала заступника міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака у момент отримання хабаря. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію прес-секретаря структури Андрія Лисенко у Facebook.

За його словами, операцію проводили управління спецрозслідувань ГПУ, детективи НАБУ, слідчі СБУ. Затриманих підозрюють у скоєнні злочинів за ч. 4 ст. 190 ККУ.

Згідно з результатами розслідування, посадовці пообіцяли за винагороду вплинути на представників Верховного суду. Йдеться про розгляд справи на користь "замовника".

Відомо, що вони "здійснили злочинні дії спрямовані на заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом обману та зловживання довірою, в загальній сумі 1,1 млн доларів США".

Гримчака та його довірену особу затримали у середу, 14 серпня, коли їм передали 480 тисяч доларів США винагороди. Наразі правоохоронці готують їм повідомлення про підозру та обирають запобіжний захід.

Як повідомляв ONLINE.UA, НАБУ почало розслідування щодо заяви керівника ОП Андрія Богдана про запропонований йому хабар. Протизаконна пропозиція надійшла від осіб, що хотіли нібито "захистити" таким чином Віталія Кличка на його посадах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?