ЗМІ дізналися, чому Гройсман відмовився очолити Кабмін
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗМІ дізналися, чому Гройсман відмовився очолити Кабмін

ЗМІ дізналися, чому Гройсман відмовився очолити Кабмін
Джерело:  rbc.ua

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман висунув ряд умов для того, щоб він  погодився очолити Кабінет міністрів.


Про це заявив нардеп від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Каплін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  РБК-Україна.


Каплін уточнив, що Гройсман хотів затвердити в складі уряду тих людей, які з ним працювали, вінницьку команду: Андрія Реву як міністра соціальної політики, Володимира Кістіона, - віце-прем'єром.


Також спікер Ради запропонував Максима Нефьодова як міністра охорони здоров'я.


При цьому, сам Володимир Гройсман був відсутній на засіданні, і його умови передавав глава БПП Юрій Луценко.


У зв'язку з тим, що в уряді не можуть піти на умови Гройсмана, фракція "Народний фронт" вже звернулася до БПП з проханням про винесення нової кандидатури на пост прем'єр-міністра. Також вони закликали інші проєвропейські фракції парламенту долучитися до процесу вибору.


"Ми досягли домовленостей щодо формування уряду як з БПП, так і з самим Володимиром Гройсманом, у нас немає протиріч, нам надзвичайно прикро, що він відмовився", - зазначила заступник голови фракції НФ Вікторія Сюмар.


"Ми не дійшли згоди на цю хвилину щодо складу та структури уряду з майбутнім нашим прем'єром, кандидатом на сьогоднішній день Володимиром Гройсманом... Ми з ним (Гройсманом, - ред.) ще не погодили. Наші позиції на цю хвилину ще не збігаються. у нього є своє бачення, у фракції "Народний фронт" і БПП є своє бачення", - зазначив заступник голови БПП Олексій Гончаренко.


За словами Гончаренка, голосування за призначенням нового прем'єр-міністра не відбудеться до того моменту, поки Гройсман не погодить новий склад уряду з БПП і НФ.


Незадовго після того, як оголосили про офіційне припинення переговорів і їх відновлення вранці 12 квітня, журналіст Віктор Шлінчак написав наступне:


"Ви думаєте новини закінчилися? Нате вам ще! Гройсман вже хоче в прем'єри. Знову погодився. Це гр*баний сором. "Тиха українська ніч"..."


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  Володимир Гройсман був основним кандидатом на пост глави уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?