ЗМІ дізналися про рішення МАГАТЕ після місії на ЗАЕС
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ дізналися про рішення МАГАТЕ після місії на ЗАЕС

ЗМІ дізналися про рішення МАГАТЕ після місії на ЗАЕС
Джерело:  online.ua

Британським журналістам вдалося дізнатися, що проєкт резолюції МАГАТЕ, підготовлений за результатами поїздки місії на Запорізьку АЕС, закликає Росію припинити всі дії на ядерних об'єктах України.

Джерело:  Reuters

МАГАТЕ буде вимагати у РФ залишити ЗАЕС

Згідно з останніми даними, проєкт підготували Польща та Канада напередодні засідання Ради керуючих, вищого директивного органу МАГАТЕ, яке відбудеться наступного тижня.

Варто звернути увагу на те, що проєкт, який розповсюджується серед 35 країн, що входять до Ради керуючих, є продовженням резолюції, ухваленої під час екстреного засіднання ради в березні, проти якої виступили тільки РФ та КНР

Як і в березні, дипломати заявили, що мета полягала в тому, щоб показати, що Росія перебуває в дипломатичній ізоляції, і чинити на неї тиск, щоб вона припинила окупацію Запорізької атомної електростанції, де, на думку МАГАТЕ, окупація та обстріл під час війни створюють ризик катастрофічних наслідків ядерної аварії, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується,що проєкт "засуджує постійні насильницькі дії Російської Федерації проти ядерних об'єктів в Україні, включаючи присутність російських військ і персоналу Росатому на Запорізькій атомній електростанції, що триває".

За словами дікількох інсайдерів агенції, враховуючи те, що формулювання схоже на березневу резолюцію, в якій "засуджується" окупація Росією України, вона, швидше за все, буде легко прийнята, і вони очікують незначних змін у її формулюванні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?