ЗМІ: на зустрічі Зеленського із Вселенським патріархом Варфоломієм щось пішло не так
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ: на зустрічі Зеленського із Вселенським патріархом Варфоломієм щось пішло не так

ЗМІ: на зустрічі Зеленського із Вселенським патріархом Варфоломієм щось пішло не так
Джерело:  BBC

В ході зустрічі президента Володимира Зеленського із вселенським патріархом Варфоломієм в Туреччині сторони так і не підписали спільну заяву, як планували напередодні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "BBC News Україна".

За даними ЗМІ, зустріч і розмова пройшли нормально, у "позитивному настрої". Після зустрічі Варфоломій з усмішкою та традиційними прощанням із поцілунками провів Зеленського з патріархії аж до автомобіля.

"Однак перед зустріччю між представниками Константинополя та Офісом президента Зеленського виникли непорозуміння. Зокрема, спочатку планувалось, що патріарх та президент України підпишуть спільну заяву. Плани підписання документу підтверджували джерела як у Києві, так і в Стамбулі. Проте в останній момент сторони не порозумілися і, як стверджують співрозмовники, у команді президента відмовилися підписувати документ, який готували на Фанарі у співпраці з МЗС", - сказано в повідомленні.

Джерела видання зазначають, що заява переважно мала стосуватися екологічної тематики, адже Варфоломій відомий своєю діяльністю у цій сфері, його навіть часто неформально називають "Зеленим патріархом". Наразі важко сказати, чому Офісу президента не сподобалась заява на екологічну тему.

Як повідомляє ONLINE.UA, Зеленський під час зустрічі з Вселенським Патріархом Варфоломієм I у Стамбулі заявив, що влада не повинна втручатися в церковні справи. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?