ЗМІ назвали головну причину затримки безвізового режиму України з ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ назвали головну причину затримки безвізового режиму України з ЄС

ЗМІ назвали головну причину затримки безвізового режиму України з ЄС
Джерело:  РБК Україна

Введення безвізового режиму з країнами Євросоюзу для України затримується через проведення у Франції президентських виборів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Польське радіо".
Читайте також: Не залишилося ніяких перешкод: у Порошенка назвали нову дату за безвизу з ЄС
ЗМІ посилається на джерела в дипломатичних колах Євросоюзу.
"Цілком можливо, що рішення Ради ЄС щодо лібералізації візового режиму буде прийнято у травні, хоча це поки що не підтверджено. Якщо це станеться, то вже влітку українці зможуть подорожувати до Євросоюзу без віз", - сказав один з дипломатів ЄС.
"Однак, європейські дипломати визнають також, що країни ЄС не хочуть поспішати в цій справі через президентських виборів у Франції, намічених на рубежі квітня-травня. Імміграція та захист кордонів є одними з головних тем виборчої кампанії. Скасування віз ЄС для громадян більше 40-мільйонної країни може бути використана радикалами і євроскептиками - побоюються дипломати ЄС", - стверджує джерело.
Нагадаємо, що вибори у Франції призначені на 23 квітня. У разі, якщо французам не вдасться обрати президента в першому турі, другий раунд пройде 7 травня.
Додамо, що на президентське крісло у Франції претендують п'ятеро кандидатів: Франсуа Фійон, Еммануель Макрон, Марін Ле Пен, Бенуа Амон і Жан-Люк Меланшон.
Як повідомляв ONLINE.UA, 28 березня безвізовий режим з ЄС вступив у дію для громадян Грузії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?