ЗМІ повідомили невтішні для України новини від МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЗМІ повідомили невтішні для України новини від МВФ

ЗМІ повідомили невтішні для України новини від МВФ
Джерело:  ЛІГА.net

Міжнародний валютний фонд не надасть Україні фінансової допомоги у 2019 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Liga.net.

За словами джерел в українському уряді, Київ не отримає рішення від Ради директорів організації. Втім, існує надія на підписання меморандуму.

Уряду необхідно було прийняти низку законопроєктів, щоб розраховувати на грудневе засідання Ради МВФ. Згадується акт "Про систему гарантування вкладів", який відноситься до ренаціоналізації "Приватбанку" та стягнення боргів з інших банків-банкрутів.

Такі проєкти повинні були з'явитися у Верховній Раді наприкінці листопада. Наразі сторони завершили узгоджувати текст змін. Київ розраховує на його підписання найближчим часом, що принесе країні статус Staff Level Agreement. Той означає згоду МВФ кредитувати державу.

Згідно з оцінкою, українська влада може претендувати на нову програму співробітництва у лютому 2020 року. Перед цим планується традиційна різдвяна перерва фонду.

Нагадаємо, місія МВФ неодноразово відвідувала Україну. Зокрема була налагоджена її робота з урядом.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці листопада у Нацбанку України запевняли, що переговори з Міжнародним валютним фондом тривають. Тоді очікувалось, що Київ отримає певні меседжі після свят Дня подяки у Сполучених Штатах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?