ЗМІ: у НАТО з'явився новий серйозний противник - і це не Росія
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ: у НАТО з'явився новий серйозний противник - і це не Росія

ЗМІ: у НАТО з'явився новий серйозний противник - і це не Росія
Джерело:  online.ua

Авторитетне американське видання The Washington Post пише, що сьогодні перед НАТО постала ціла низка проблем, з якими не доводилось мати справу ніколи раніше. Зокрема, в Альянсу з'явився новий серйозний противник - президент США Дональд Трамп, передає ONLINE.UA.

Очільник Білого дому став першим американським лідером, який відкрито критикує НАТО і висловлює сумніви в необхідності блоку і в його принципах.

"НАТО – все ще найбільший військовий союз у світі. І найбільшу загрозу для нього становить відсутність сильного, принципового лідерства з боку президента США. Таке спостерігається вперше за весь час існування Альянсу.Починаючи із засновника НАТО президента Гаррі Трумена, кожен наш лідер відносив НАТО до життєво важливих інтересів Америки. Президент Трамп вибрав шлях, який разюче відрізняється від попередніх", - пишуть автори матеріалу.

Варто зазначити, що переважна більшість колишніх та чинних лідер блоку бачать у Трампі "найневідкладнішу і важку проблему" Альянсу. Адже раніше жоден американський лідер не висловлював сумнівів у самій концепції НАТО. А Трамп робив це неодноразово, та ще й ніколи не прагнув захищати блок від "його найагресивнішого супротивника – президента Росії Володимира Путіна".

Окрім того, очільник Білого дому став першим президентом США, який назвав Євросоюз "ворогом", а не партнером. Як зазначають аналітики, на щастя, думки більшої частини демократів і республіканців в конгресі не збігаються з думкою Трампа.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що американський лідер Дональд Трамп знову розкритикував ФРН за недостатні оборонні внески, заявивши, що Берлін не сплачує "справедливу частку" в рамках зобов’язань перед НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?