ЗМІ заявили про підготовку "ДНР" до сфабрикованого референдуму щодо приєднання до РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗМІ заявили про підготовку "ДНР" до сфабрикованого референдуму щодо приєднання до РФ

ЗМІ заявили про підготовку "ДНР" до сфабрикованого референдуму щодо приєднання до РФ
Джерело:  online.ua

Журналісти видання "Радіо Свобода" заявляють про підгтовку прокремлівських ватажків так званої "ДНР" до фейкового референдуму щодо приєднання до РФ.

Джерело: "Радіо Свобода"

Ватажки ДНР готують псевдореферендум щодо приєднання до РФ 

Зокрема, видання зазначає, що за результатами референдуму планується оголосити про 70% підтримку з боку населення окупованих територій Донецької області щодо приєднання до РФ.

Зокрема, відповідне завдання до окупаційної влади прописано в "Стратегії підготовки і проведення референдуму про вступ "ДНР" до складу РФ".

Згідно з документом, "голосувати" планують за допомогою "мітки виборця" під час якої на вказівний палець наносять чорнило. Нібито, це "ефективний спосіб для країн, де документи, що підтверджують особу, не стандартизовані".

Тим часом на окупованих територіях формують списки виборців й створюють виборчі комісії. Також організують й "вуличні виборчі комісії".

В документі прописані й етапи pr-кампанії, однак самої дати фейкового "референдуму" наразі немає. Джерела стверджують, що окупанти можуть спробувати провести його вже 11 вересня.

Також окупаційна влада планує створити "орган", який демонструватиме нібито широке народне волевиявлення. Наприклад, у Запорізькій області є вже декілька варіантів назви - "народна рада", "народні збори", "народний собор".

У той же час журналісти видання "Донбас Реалії" із посиланням на власні джерела повідомляють про підготовку документу щодо відповідної стратегії та механізму приєднання до РФ.

Згідно зі "стратегією", голосувати на окупованих територіях треба за допомогою "мітки виборця": на вказівний палець наносять чорнило, яке кілька діб не стирається. Мовляв, це "ефективний спосіб для країн, де документи, що підтверджують особу, не стандартизовані".

У документі розписано декілька етапів так званої pr-кампанії, однак дати псевдореферендуму немає. За інформацією джерела один із варіантів, який розглядає Росія ‒ 11 вересня.

У "стратегії" вказано, якою кількісно має бути явка та підтримка, щоб вписатися в 70%.

Щодо півдня України, згідно з даними "Донбас Реалії", проблема, яку визнає окупаційна влада, "для звернення до президента Росії потрібен орган, який створює видимість широкого народного волевиявлення". Його ще потрібно створити.

Наприклад, у Запорізькій області є вже декілька варіантів назви ‒ "народна рада", "народні збори", "народний собор".

Російські сили на окупованих територіях нині призначають свою "псевдовладу", є повідомлення про наміри організувати там незаконні референдуми про "приєднання до РФ" та видачу російських паспортів жителям цих територій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?