Зміна пенсійного віку: Шмигаль нарешті пояснив, до чого насправді готуватися
Категорія
Україна
Дата публікації

Зміна пенсійного віку: Шмигаль нарешті пояснив, до чого насправді готуватися

Зміна пенсійного віку: Шмигаль нарешті пояснив, до чого насправді готуватися
Джерело:  online.ua

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль поділився з українцями важливою інформацією - він повідомив про те, що схвалений меморандум з МВФ не містить нових вимог для нашої країни щодо структурних реформ, натомість у ньому є напрямки, які потрібні у першу чергу самій Україні. Окрім того, глава уряду наголосив, що в угоді з МВФ немає жодних вимог до зміни пенсійного віку. За словами Дениса Шмигаля, Фонд з розумінням поставився до кризової ситуації і до пропозиції України збільшити розмір першого траншу. Варто зазначити, що кошти МВФ підуть напряму в державний бюджет України. Про це політик розповів в ефірі одного з українських телеканалів, інформує ONLINE.UA.

"Меморандум з МВФ не містить нових вимог для України щодо впровадження структурних реформ, натомість в ньому є напрямки, які потрібні в першу чергу самій Україні. Вони доволі прості, але важливі для України. Це боротьба з корупцією, це збалансована політика в бюджетній сфері. Україна, як держава, зацікавлена у впровадженні цих змін", - заявив Денис Шмигаль.

Очільник уряду зазначив, що в угоді з МВФ немає "жодних вимог до зміни пенсійного віку". Окрім того, Шмигаль додав, що у тарифах на опалення закладений фіксований тариф на газ у розмірі більше ніж 6,5 тис грн за тисячу кубометрів, а ринкова ціна на газ вдвічі менша.

"Щоб українці в наступному сезоні не переплачували за опалення, ціна на газ для населення має з самого початку бути ринковою, оскільки по факту сьогодні ринкова ціна газу складає 3200 грн за тисячу кубометрів", - каже глава уряду.

Окрім того, Денис Шмигаль звернув увагу на те, що після цього траншу Україна очікує також коштів від Світового банку в розмірі 1 млрд доларів, четвертого та п'ятого пакетів макрофінансової допомоги від ЄС в розмірі 1,2 млрд і 500 млн євро відповідно, які прив'язані до угоди з МВФ.

"Ми зараз з першим траншем МВФ отримуємо по факту в бюджет понад 3 млрд доларів в еквіваленті. Це забезпечить нашу стабільність і дасть нам змогу рівно пройти період коронакризи", - розповідає Шмигаль.

Як повідомляв ONLINE.UA, представник України в Міжнародному валютному фонді Владислав Рашкован потішив українців неймовірною новиною - важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?