Змінилися правила виїзду та в'їзду у Крим - що необхідно знати
Категорія
Політика
Дата публікації

Змінилися правила виїзду та в'їзду у Крим - що необхідно знати

Змінилися правила виїзду та в'їзду у Крим - що необхідно знати
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук оголосив про послаблення процедури перетину адміністративного кордону між Херсонщиною та окупованим Кримом для дітей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Telegram-канал.

За словами очільника уряду, спрощено правила стосовно дітей 14-16 років. Якщо вони навчаються на підконтрольній території, перетин КПВВ - самостійний.

Для цього необхідні сучасний паспорт у вигляді ID-картки чи закордонний паспорт. Для перетину відомості про навчання дитини повинні бути у Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

"Кожен має право на освіту! Відтепер діти від 14 до 16 років, народжені в Криму, легше здобуватимуть її в Україні. У разі подальшої мандрівки дитини для виїзду за кордон буде застосовуватися стандартна процедура для перетину кордону України", - резюмував Гончарук.

Нагадаємо, з 2014 року Крим контролюють російські окупаційні війська, тож в'їзд туди чи виїзд зумовлені труднощами.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко висловив думку про неможливість використання мінського формату для повернення Криму. Дипломат вважає, це заведе у тупик процес врегулювання на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?