Змінюється порядок перетину лінії розмежування на Донбасі - найголовніше
Категорія
Україна
Дата публікації

Змінюється порядок перетину лінії розмежування на Донбасі - найголовніше

Змінюється порядок перетину лінії розмежування на Донбасі - найголовніше
Джерело:  online.ua

Державна прикордонна служба заявляє про зміну порядок перетинання лінії розмежування на тимчасово окуповані території Донбасу. З даною заявою виступив речник Андрій Демченко, передає ONLINE.UA.

"29 жовтня 2019 року відповідно постанови Кабміну набирає чинності порядок перетинання лінії розмежування на ТОТ у Донецькій та Луганській областях. Одна з головних новацій: діти зможуть перетинати лінію розмежування виключно за паспортом, закордонним паспортом або проїзним документом дитини. Це більшою мірою стосується, коли діти їдуть на окуповану територію. Якщо діти їдуть звідти, ми розуміємо, що не у всіх є такі документи. Вони зможуть перетинати лінію розмежування за свідоцтвом про народження але – для того, щоб батьки змогли оформити на них документи", - сказано в повідомленні.

Також розповідається про процедуру виїзду з ТОТ: батьки, діти зі свідоцтвом про народження проїжджають на контрольовану територію України, подають документи на оформлення паспорта або закордонного паспорта. Міграційна служба має видати їм довідку, що вони подали документи на отримання паспорта, з цією довідкою вони можуть повернутися на окуповану територію. Потім із цією довідкою вони зможуть перетнути лінію розмежування, коли їхатимуть забирати оформлені документи.

Окрім того, пропуск на ТОТУ громадян України, які не досягли 16-річного віку здійснюється за нотаріально посвідченою згодою другого з батьків або інших документів, передбачених постановою Кабміну від 27 січня 1995 р. № 57.

Нотаріально-посвідчена згода другого з батьків (усиновлювачів) не вимагається у разі коли дитина повертається на ТОТ у супроводі того з батьків, з яким здійснила виїзд.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Головне управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України оприлюднило дані про кількісний склад жінок-військовослужбовців Міноборони. За даними станом на вересень цього року,  в українській армії служить 27074 жінки, з них 949 — старші офіцерки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?