Зможемо контролювати Крим: в НАТО повідомили чудові новини
Категорія
Світ
Дата публікації

Зможемо контролювати Крим: в НАТО повідомили чудові новини

Зможемо контролювати Крим: в НАТО повідомили чудові новини
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг поділився з міжнародною спільнотою вражаючою новиною. За його словами, Альянс нещодавно взяв на озброєння стратегічні безпілотники RQ-4D програми Наземного спостереження блоку, які зможуть вести розвідку в інших країнах, зокрема, в Криму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Verdens Gang".

Генсек звернув увагу на те, що БПЛА літатимуть над територією НАТО, однак, зможуть "бачити" на 200 кілометрів. Столтенберг також наголосив, що безпілотники мають дати набагато краще розуміння того, що відбувається з іншого боку кордону.

"Якби ми мали цей потенціал у 2014 році, коли Росія застосувала військову силу в Україні та анексувала Крим, це дало б нам набагато точнішу інформацію про те, що відбувається. У час кризи спостерігається багато розгубленості та невизначеності. Тоді перевірена інформація про те, що відбувається, була надзвичайно важливою", - підкреслив генсек НАТО.

Варто зазначити, що безпілотники RQ-4D були спроектовані на базі американської моделі дрона Block 40 Global Hawk, проте модифіковані відповідно до вимог Північноатлантичного альянсу. Вони вже проходять випробування на військовій базі на італійському острові Сицилія і будуть повністю взяті на озброєння у 2022 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, українські дипломати звернулися до НАТО із закликом надати державі статус члена партнерства у програмі розширених можливостей. За словами учасника делегації віцепрем’єр-міністра Дмитра Кулеби, Україна відповідає усім вимогам для цього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?