Знаменитий актор жорстко пройшовся по путінській Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Знаменитий актор жорстко пройшовся по путінській Росії

Знаменитий актор жорстко пройшовся по путінській Росії
Джерело:  online.ua

Російський актор Костянтин Райкін жорстко розкритикував сучасну Росію і її реалії в контексті політики президента РФ  Володимира Путіна, який допускає вплив церкви на життя держави.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Ехо Москви».


«Зараз я буду говорити трошки химерно, так би мовити. Тому що я з репетиції, у мене ще вечірній спектакль, і я внутрішньо трошки сучу ніжками», - сказав Райкін в ефірі російської радіостанції.


«Я пам'ятаю: ми всі родом з радянської влади. Я пам'ятаю цей ганебний ідіотизм! Це причина, єдина, по якій я не хочу бути молодим, не хочу повернутися туди знову, цю мерзенну книжку читати», - сказав Райкін.


«А мене змушують читати цю книжку знову. Тому що словами про моральність, Батьківщину і народ, патріотизм, прикриваються, як правило, дуже низькі цілі. Не вірю я цим групам обурених і скривджених людей, у яких, бачте, релігійні почуття ображені. Не вірю! Вірю, що вони проплачені. Так що - це групки мерзенних людей, які борються незаконними мерзенними шляхами за моральність, бачте», - заявив Райкін.


«Коли сечею обливають фотографії - це що, боротьба за моральність, чи що? Взагалі не треба громадським організаціям боротися за моральність в мистецтві. Мистецтво має досить фільтрів з режисерів, художніх керівників, критиків, душі самого художника. Це носії моральності. Не треба робити вигляд, що влада - це єдиний носій моральності і моралі. Це не так», - резюмував Райкін.


«Взагалі, при владі стільки спокус; навколо неї стільки спокус, що розумна влада платить мистецтву за те, що мистецтво перед нею тримає дзеркало і показує в це дзеркало помилки, прорахунки і пороки цієї влади», - сказав артист.


«Я пропоную, хлопці, нам потрібно чітко висловитися з цього приводу. З приводу цих закриттів, а то ми мовчимо. Чому ми мовчимо весь час? Закривають спектаклі, закривають це. Заборонили «Ісус Христос - суперстар». Господи! Ні, кого-то це образило. Так, образить когось, і що?», - каже Райкін.


«І церква наша нещасна, яка забула, як її труїли, знищували священиків, зривали хрести і робили овочесховища в наших церквах. Вона починає діяти такими ж методами зараз. Значить, мав рацію Лев Миколайович Толстой, який говорив, що не треба єднатися владі з церквою, інакше вона починає не богу служити, а владу обслуговувати. Що ми в великій мірі спостерігаємо », - підсумував знаменитий актор.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  російський журналіст і публіцист Олександр Невзоров заявив, що так званий "руський мир" перетворюється в невеликий кримінальний терор, зазнавши невдачі в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?