Знайомий терориста з Луцька пояснив його мотивацію - шокуюче зізнання
Категорія
Україна
Дата публікації

Знайомий терориста з Луцька пояснив його мотивацію - шокуюче зізнання

Знайомий терориста з Луцька пояснив його мотивацію - шокуюче зізнання
Джерело:  fakty.ua

21 липня у Луцьку терорист Максим Кривош, який називає себе "Максимом Плохим", захопив автобус з близько 20 людьми всередині й почав погражувати, що його підірве, якщо українська влада не виконає його вимог. Знайомий злочинця Віталій Лозовський зізнався українським журналістам, чого насправді може прагнути чоловік. ЗМІ зазначають, що Лозовський – письменник, а познайомився він з Кривошем, коли той хотів опублікувати на його сайті свою книгу. За словами чоловіка, коли побачив ім'я знайомого в новинах, зовсім не здивувався. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Факти".

"Ми спілкувалися кілька років тому щодо його книги. Тоді при спілкуванні ця людина здалася мені цілком адекватною. Втім було очевидно, що він ідейний", - зазначив Віталій Лозовський.

За словами письменника, "Максим Плохой" дійсно вірить у все те, про що він говорить. Зокрема про те, що, мовляв, держава відняла в людей свободу й таке інше. Журналісти поцікавилися у чоловіка, чи здатен Максим Кривош на вбивство. На це Віталій Лозовський упевнено відповів, що цивільних той не вбиватиме. Мовляв, він і раніше нікого не вбивав.

"Наскільки мені відомо, Макс раніше сидів за грабунки. Думаю, що зараз його мета – щоб його вбили, і він став іконою, мучеником, який постраждав в ім'я свободи", – сказав Лозовський.

Нагадаємо, що зранку 21 липня чоловік на ім'я Максим Кривош захопив у центрі Луцька маршрутку з близько 20 заручниками. Злочинець самостійно зателефонував у поліцію й заявив, що має з собою вибухівку й стрілецьку зброю. Сам терорист, який називає себе "Максимом Плохим", позиціонує себе "антисистемником". Він заявляє, що держава відбирає у людей свободу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше криміналіст Юрій Ірхін заявив, команді українського лідера Володимира Зеленського необхідно йти на поступки та спробувати виконати вимоги терориста та не ризикувати життям невинних людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?