Знищена інфраструктура Херсона та звільнення 60 населених пунктів — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Знищена інфраструктура Херсона та звільнення 60 населених пунктів — головне зі звернення Зеленського

Знищена інфраструктура Херсона та звільнення 60 населених пунктів — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

 Президент України Володимир Зеленський розповів, що ЗСУ встановили контроль у понад 60 населених пунктах Херсонщини, всюди працюють вибухотехніки, у Херсоні знищена вся критична інфраструктура. Президент також подякував всім військовим.

Джерело: звернення Зеленського

Ситуація в Херсоні

Станом на цей вечір силами оборони встановлено контроль у понад 60 населених пунктах Херсонщини, поліція розпочала стабілізаційні заходи. У самому Херсоні теж тривають стабілізаційні заходи. Всюди на звільненій території дуже багато роботи у наших вибухотехніків. Уже вилучено майже 2 тис. вибухонебезпечних предметів – мін, розтяжок, боєприпасів, які не розірвалися.

Окупанти перед втечею з Херсона знищили всю критичну інфраструктуру – зв’язок, постачання води, тепла, електрики… У рашистів усюди однакова мета – максимальне знущання з людей. Але ми все відновимо. Повірте. Хоч для цього потрібен час, однак усім вже зрозуміло – результат буде наш, український.

У Херсоні працюють десять груп вибухотехніків, працює поліція, є різні підрозділи сил оборони. Сьогодні один із наших саперів, на жаль, зазнав поранення під час розмінування адміністративної будівлі.

Окремо хочу сьогодні звернутися до всіх наших військових, які перебувають на інших ділянках фронту, до всіх, хто дбає про нашу безпеку на кордонах, до всіх, хто захищає Україну в повітрі й на морі, до всіх, хто працює на оборону в тилових областях.

Цей наш успіх на півдні став можливим завдяки тому, що всі наші захисники й захисниці з честю виконують свої завдання. Слова подяки, які чують зараз наші оборонці на Херсонщині, – це слова подяки вам усім. Усім, хто воює за Україну, хто працює на нашу перемогу і хто на своєму рівні допомагає й досягає потрібних нашій державі результатів.

Ситуація на Донеччині

І особливо це слова подяки тим, хто витримує російські атаки на Донеччині – там просто пекло. Там щоденно надзвичайно жорстокі бої. Але наші підрозділи захищаються хоробро, витримують страшний тиск окупантів, зберігають наші рубежі оборони. Це дуже важливо.

Завдяки міцній обороні там, на Донеччині, ми можемо проводити наступальні операції на інших напрямках. Я дякую всім нашим воїнам, хто боронить Україну в цих особливо жорстких боях. Павлівка, Мар’їнка, Первомайське, Авдіївка…

Перший і другий батальйони 36-ї окремої бригади морської піхоти, 79-та окрема десантно-штурмова бригада, 72-га окрема механізована бригада, 68-ма окрема єгерська бригада, 110-та окрема механізована бригада, 56-та окрема мотопіхотна бригада і 55-та окрема артилерійська бригада «Запорізька Січ», яка всіх там підтримує… Дякую вам, воїни, за вашу стійкість, за вашу хоробрість!

І я приєднуюся до подяк і побажань, які вже почули від херсонців наші бійці 28-ї і 63-ї окремих механізованих бригад та 59-ї окремої мотопіхотної бригади, наші розвідники, наші бійці Сил спеціальних операцій і нацгвардійці. Молодці. Дякую всім за блискуче виконання завдань для звільнення Херсона! Буде так і в Генічеську, і в Мелітополі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?