Знущання над підлітком. Викраденого маріупольця можуть призвати до армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Знущання над підлітком. Викраденого маріупольця можуть призвати до армії РФ

Богдан Єрмохін
Джерело:  online.ua

Російські окупанти викрали Богдана Єрмохіна з Маріуполя на початку повномасштабного вторгнення та віддали у прийомну родину з РФ. Тепер хлопця “запрошують” на медкомісію до воєнкомату – через два тижні українцю виповнюється 18 років.

Українця Єрмохіна можуть призвати до російської армії

Богдан Єрмохін – підліток з Маріуполя, якого росіяни вивезли на початку війни з рідного міста та віддали у прийомну сім’ю. Він намагався втекти в Україну, його ловили. У РФ робили пропагандистські ролики, ніби це провокації СБУ. Адвокатка Богдана Катерина Бобровська виступала щодо цього випадку в Конгресі.

Через 2 тижні Богдану виповнюється 18, і він вже отримав «запрошення» на медкомісію в військомат. Хлопець дуже хоче в Україну.

Адвокатка Єрмохіна Катерина Бобровська занепокоєна ситауцією, що склалася:

Продовжую бити на сполох у зв’язку з тим, що РФ чинить перепони, аби не дати 17-річному українцеві Богдану Єрмохіну з Маріуполя повернутися в Україну, до своєї опікунки-родички. Нею є його старша двоюрідна сестра Валерія (дівоче прізвище – також Єрмохіна). При цьому Росія ігнорує звернення з цього приводу від нашого омбудсмена. Знаю, що українська сторона у зв’язку з цим уже готує офіційну заяву, – сказала Бобровська.

Вона підкреслила, що українська сторона консолідовано робила та робитиме все, щоб повернути українську дитину додому, з найменшою небезпекою для хлопця.

Адвокатка стисло нагадала перебіг подій. 28 серпня російська омбудсменка з прав дитини Марія Львова-Бєлова заявила, ніби Єрмохін написав на її ім’я заяву, що він не збирається повертатися в Україну до свого 18-річчя. Того ж дня Єрмохін вийшов на контакт з Бобровською та пояснив, що такий «документ» він підписав під тиском, після залякувань, зокрема погроз відправити його до психіатричної лікарні.

Можу припустити, що згаданий папір з підписом Єрмохіна в якийсь момент може бути представлений російською стороною як аргумент, – сказала адвокатка.

16 жовтня Львова-Бєлова заявила на пресконференції, що в ситуації з українськими дітьми, які були вивезені в Росію, пріоритет – возз’єднання сімей. Адвокатка та опікунка Єрмохіна спільно підготували актуальний пакет документів, аби бути готовими в будь-яку хвилину виїхати за Богданом.

24 жовтня опікунка Валерія повідомила Бобровській, що щойно відбулася зустріч російської омбудсменки Тетяни Москалькової з російською опікункою Єрмохіна Іриною Рудницькою і самим Богданом. На відповідь, чи він хоче повернутися в Україну, той прилюдно дав позитивну відповідь. Пізніше хлопець повідомив адвокатці, що того ж дня йому сказали про необхідність лягти на операцію у зв’язку з «хворобою ніг». При тому що раніше, під час медичного огляду, йому говорили, що деякі проблеми з колінами є суто віковими, підлітковими.

З того часу ніяких позитивних зрушень немає. Більше того, хлопцю, якому 19 листопада виповниться 18 років, уже вручили повістку в російський військкомат на 13 грудня. Отже, є ризик, що наразі відбувається затягування часу, аби відправити Богдана в російську армію, – підсумувала адвокатка Бобровська.

З липня 2022 року Єрмохін робив кілька спроб повернутися в Україну, які були безуспішними. Натомість йому видали російський паспорт.

У Барселоні пройшов показ фільму "Понівечене дитинство"

Дедалі більше людей дізнаються про злочини російської влади проти українських неповнолітніх.

Цього разу документальну стрічку "Понівечене дитинство" переглянули мешканці Барселони, які відвідали показ фільму у своєму місті.

За понад півтора року повномасштабної війни Україна змогла повернути менш як 400 дітей. Водночас Росія заявляє, що “евакуювала” 744 тисячі українських дітей. Оскільки дипломатія з країною-агресоркою не працює, Росія продовжує незаконно вивозити дітей з тимчасово окупованих територій України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?