Зняття карантинних обмежень - МОЗ терміново звернулося до всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Зняття карантинних обмежень - МОЗ терміново звернулося до всіх українців

Зняття карантинних обмежень - МОЗ терміново звернулося до всіх українців
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив українцям важливу новину - він наголосив, що у разі стрімкого зниження кількості хворих коронавірусом, наша країна сміливо зможе від першого етапу виходу з карантину одразу перейти до третього чи навіть четвертого. Розвиток ситуації безпосередньо залежить від дій та відповідальності кожного українського громадянина. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"Якщо у нас буде стрімке зниження (кількості – ред.) хворих, ми зможемо з першого етапу перейти на третій або на четвертий етап", - підкреслив Віктор Ляшко.

Окрім того, за словами Ляшка, в Україні найближчим часом, цілком можливо, буде запущено масове ІФА-тестування на антитіла до нового коронавірусу – для визначення наявності імунітету до коронавірусної хвороби.

"Я думаю, найближчим часом буде масове тестування населення саме на наявність антитіл", — зазначив головний державний санітарний лікар.

Як відомо, нещодавно український уряд продовжив введені в країні карантинні заходи до 11 травня. З 12 травня, за умови заповнення лікарень пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50% і збереження відсотка виявлених випадків захворювання в країні в межах 5% протягом 10 днів, буде запущений п'ятиетапний план виходу країни з карантину.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Кабмін нарешті визначив порядок контролю за самоізоляцією за допомогою електронного застосунку "Дій вдома". Це вказано в постанові уряду №291 від 22 квітня, яка вже оприлюднена на офіційному сайті КМУ. Зазначається, що к ожен українець може обрати 2 варіанти контролю за самоізоляцією: уповноваженими органами або за допомогою системи через мобільний додаток (на добровільній основі).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?