Зняття санкцій проти Портнова: у ГПУ відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

Зняття санкцій проти Портнова: у ГПУ відреагували

Зняття санкцій проти Портнова: у ГПУ відреагували

У Генпрокуратурі України відмовили у відповіді на питання про підстави для санкцій проти Андрія Портнова. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на "Радіо Свобода".

У відомстві відповідну інформацію назвали "таємницею слідства", яку можна розголошувати з письмового дозволу слідчого чи прокурора.

Журналісти звернулися до прокуратури із запитом про наявність досудових розслідувань, у яких фігурантом є Андрій Портнов. Також вони просили проінформувати, чи оновлене керівництво установи згодне з позицією експрокурора Сергія Кізя, який встав на захист поплічника Віктора Януковича.

У ГПУ не відповіли на цей запит. Аналогічно без відповіді залишилось питання щодо можливого перевищення службових обов'язків Кізем. Йдеться про звернення з листом до уряду Канади, у якому розповів про безпідставність санкцій.

Пізніше Генпрокуратура доповнила свою реакцію твердженням про те, що "з 20.11.2019 року органи прокуратури втратили повноваження щодо здійснення досудового розслідування".

Як повідомляв ONLINE.UA, джерела у канадському уряді проінформували про дискусії стосовно можливого зняття санкцій з Андрія Портнова, який за часів Януковича очолював Адміністрацію президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?