Золотовалютні резерви України сягнули рекордного значення - що відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

Золотовалютні резерви України сягнули рекордного значення - що відомо

Золотовалютні резерви України сягнули рекордного значення - що відомо
Джерело:  online.ua

Показник міжнародних золотовалютних резервів України сягнули максимуму за останні 7 років. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Національно банку України.

За офіційними даними, у грудні 2019 року зростання резервів досягло 3,37 мільярда доларів США. Протягом минулого року поканик виріс до 25,№ мільярда з 20,82 мільярда.

"Такий обсяг резервів не лише перевищив останній прогноз Національного банку (23 млрд доларів США в еквіваленті, згідно з Інфляційним звітом за жовтень 2019), а й сягнув семирічного максимуму — востаннє більший від вищезазначеного обсяг було зафіксовано ще у грудні 2012 року", - стверджують в НБУ.

Фахівці відомства стрімке зростання пояснили сприятливою ситуацією, яка спостерігалася на валютному ринку. Вона пов'язана з отриманням великих надходжень за експорт врожаю, підвищенням попиту на гривневі облігації державної позики з боку іноземних інвесторів.

"Нарощування міжнародних резервів відбулося в рік проведення подвійних виборів та здійснення пікових виплат за зовнішнім державним боргом, що є додатковим свідченням зміцнення макрофінансової стабільності в країні", - підкреслили у Нацбанку.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр розвитку економіки Тимофій Милованов припустив, що курс долара  в Україні зменшиться протягом 2020 року, але ще неможливо передбачити, наскільки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?