"Зробіть це негайно!": Євросоюз висунув Путіну жорстку вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

"Зробіть це негайно!": Євросоюз висунув Путіну жорстку вимогу

"Зробіть це негайно!": Євросоюз висунув Путіну жорстку вимогу
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу вимагає від очільника Кремля Володимира Путіна негайного звільнення українця Павла Гриба та всіх незаконно затриманих політичних в'язнів. Це зазначається в оприлюдненій заяві речниці зовнішньополітичної служби ЄС, передає ONLINE.UA.

Саме такою була реакція ЄС на те, що 23 липня Верховний суд РФ визнав "законним" вирок Грибу, якого засудили на 6 років колонії за начебто "заклики до тероризму".

"Європейський союз підтверджує своє очікування негайного звільнення Павла Гриба. Пан Гриб страждає на дуже серйозне захворювання, яке може стати небезпечним для життя в будь-який момент", - йдеться у заяві.

В Євросоюзі зазначили, що попри важку недугу та постанову Європейського суду з прав людини українським лікарям не дозволили побачити політв'язня.

"Ми очікуємо, що йому без затримок буде негайно надано доступ до спеціального медичного лікування", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, у заяві повторюється вимога ЄС негайно звільнити всіх незаконно затриманих громадян України на Кримському півострові та в Росії, включаючи екіпаж суден, захоплених Росією 25 листопада.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Брюселі посли країн Євросоюзу зустрілися, щоб обговорити дії у відповідь на видачу російських паспортів мешканцям окупованих територій в Донецькій і Луганській областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?