Зробити все можливе: в ЄС виступили з несподіваною заявою про подолання кризи
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зробити все можливе: в ЄС виступили з несподіваною заявою про подолання кризи

Зробити все можливе: в ЄС виступили з несподіваною заявою про подолання кризи
Джерело:  online.ua

У Євросоюзі готові залучити усі можливі заходи для стрімкого відновлення туризму на континенті. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Гарі Капеллі, міністру туризму Хорватія — ця країна очолює Раду ЄС.

У середу, 20 травня, відбулася відеоконференція на рівні фахових міністрів. За словами представника Хорватії, туризм входить у низку ключових галузей економіки європи.

"Туризм є однією з ключових галузей європейської економіки, і, на жаль, однією з галузей, які найбільше постраждали від коронавірусної кризи. Сьогоднішня відеоконференція, друга за менш ніж місяць, підтверджує, що ми усі єдині і рішучі у прагненні зробити все можливе для швидкого і повного відновлення європейського туризму… гарантуючи безпеку для відвідувачів і місцевих громад", - пояснив Капеллі.

Міністри підтримали таку заяву та ідеї тісної координації поміж країнами ЄС, поетапного послаблення обмежень, боротьбу з дискримінацією.

Представники кількох держав виступили з твердженням про необхідність точкової фінансової підтримки з боку Брюсселя. Інші звернулися до Єврокомісії із закликом про надання більшої свободи у питанні правил для авіакомпаній.

Міністр порекомендували організувати інтерактивну платформу для звичайних громадян. Завдяки їй вони зможуть дізнатися про правила та обмеження для туристів у різних країнах.

Нагадаємо, внутрішні кордони поміж державами Євросоюзу станом на 21 травня здебільшого паралізовані. Те й саме йдеться про кордони з третіми країнами — поза Шенгенською зоною.

Як повідомляв ONLINE.UA, Франція та Німеччина виступили зі спільною ініціативою створення фонду відновлення для допомоги різним країнам, які постраждали від епідемії коронавірусу COVID-19.
За словами президента Еммануеля Макрона та федеральної канцлерки Ангели Меркель, обсяги фонду сягатимуть 500 мільярдів євро. Кошти спрямують на допомогу найбільш ураженим секторам і регіонам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?