Зроблю все можливе - Зеленський терміново звернувся до всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Зроблю все можливе - Зеленський терміново звернувся до всіх українців

Зроблю все можливе - Зеленський терміново звернувся до всіх українців
Джерело:  online.ua

У суботу, 13 червня, Маріуполь відзначає День визволення від російських найманців, які намагалися захопити місто в 2014 році. Український глава Володимир Зеленський з цього приводу привітав Маріуполь і пообіцяв усім українцям, що зробить все можливе, щоб українські прапори були підняті в кожному українському місті на окупованому Донбасі і в Криму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку президента в соцмережі.

"З Днем визволення, Маріуполь! Ми всі пишаємося тобою. Пишаємося нашими захисниками, пишаємося маріупольцями - працьовитими і мужніми людьми. Спасибі всім, хто в 2014 році звільняв місто і приніс бажаний мир", - йдеться в привітанні Зеленського.

Президент підкреслив, що 13 червня, коли в 2014 році був звільнений Маріуполь, є наочним доказом простої істини того, що коли українці об'єднані, то для них немає нічого неможливого.

"Ми зробимо все, щоб одного разу довгоочікуваний мир і синьо-жовтий прапор було в кожному українському місті і селищі на сході України і в Криму", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, Росія з початку своєї агресії проти України в 2014 році намагалася захопити Маріуполь, так як для Кремля це місто має надзвичайно важливе стратегічне значення, адже там є морський порт і два металургійні комбінати, продукція яких становить значну частину експорту України. Російські найманці захопили Маріуполь в середині квітня, але 13 червня української армії вдалося звільнити від них місто. У спецоперації брали участь 150 бійців спецбатальйонів і близько 500 військовослужбовців ЗСУ та Нацгвардії. Штурм почався о п'ятій ранку. В ході зачистки Маріуполя від проросійських найманців були ліквідовані їх ключові опорні точки, знищена техніка і відновлений контроль над усіма захопленими спорудами, зокрема будівлею міської ради.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський пообіцяв, що українська влада зроблять все, щоб в Україні закінчилася війна, яку веде Росія, і настав той день, коли в країні прозвучать Дзвін миру в Донецьку і Дзвін єдності в Сімферополі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?