Зрушити позицію РФ: у Раді заявили про виправлення формули Штайнмаєра
Категорія
Політика
Дата публікації

Зрушити позицію РФ: у Раді заявили про виправлення формули Штайнмаєра

Зрушити позицію РФ: у Раді заявили про виправлення формули Штайнмаєра

Заступник лідера фракції "Слуга народу" Максим Ткаченко припустив, що окремі положення так званої "формули Штайнмаєра" можна відкорегувати з часом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За словами члена комітету з реінтеграції окупованих територій, окремі пункти можна трансформувати під час зустрічей у "нормандському форматі". Йдеться перш за все про закон щодо особливого статусу ОРДЛО.

"Ми хочемо цей закон перезапустити, адже після останньої зустрічі в Парижі стало зрозуміло, що ми зможемо "зрушити" позицію Російської Федерації. У нас з'явилося нове вікно можливостей на цьому треку. У деталі цього процесу посвячені дипломати, але по тій інформації, яка проскакує, з'являється надія, що "формула Штайнмаєра", що лежить в основі чинного закону, зможе трохи трансформуватися", - пояснив Ткаченко.

Нагадаємо, узгодження "формули Штайнмаєра" стало однією з умов проведення саміту лідерів "нормандської четвірки". Висунула її російська сторона.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Вадим Пристайко розповів, що положення "формули Штайнмаєра" у майбутньому введуть до українського законодавства. Скоріше за все, ними доповнять закон про особливий статус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?