ЗСУ досягають успіхів у контрнаступі на трьох напрямках — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ досягають успіхів у контрнаступі на трьох напрямках — Генштаб

ЗСУ досягають успіхів у контрнаступі на трьох напрямках — Генштаб
Джерело:  online.ua

За інформацією речника Генштабу ЗСУ Андрія Ковальова, українські військові успішно розвивають контрнаступ на трьох напрямках та ведуть важкі бої у Запорізькій області і в районі Бахмута.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про успіхи ЗСУ у контрнаступі  

Ковальов підкреслив, що українські військові успішно просуваються в районі Бахмута на Донеччині, а також у напрямку Мелітополя та Бердянська у Запорізькій області.

Речник Генштабу додав, що ЗСУ мають територіальні успіхи та закріплюються на зайнятих рубежах на напрямках Новоданилівка - Вербове, Новоданилівка - Роботине, Новодарівка - Приютне у Запорізькій області.

Також ЗСУ продовжують атакувати північніше та південніше Бахмута.

На напрямках Оріхово-Василівка - Парасков'ївка, Кліщіївка, Андріївка тривають тяжкі бої без зміни положень. Противник чинить потужний опір, активно застосовує резерви, зазнає величезних втрат, - підкреслив Ковальов.

Українські воїни продовжують стримувати наступ ворога на Куп'янському та Лиманському напрямках.

Що кажуть аналітики ISW 

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), українські військові мають локальні територіальні успіхи у Запорізькій області та продовжують контрнаступ на південь від Оріхова.

Також, ЗСУ наступали на північному та південному флангах Бахмута і просунулися в районі Кліщіївки.

У той же злочинна армія РФ вдавалась до спроб обмежених наземних атак на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна.

За даними геолокації, російські сили нібито просунулися через шосе Куп’янськ-Сватове на південь від Новоселівського, за 15 км на північний захід від Сватового на Луганщині.

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили атаки армії РФ на південний захід від Масютівки, за 13 км на північний схід від Куп’янська.

Заступник директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковник Микола Уршалович сказав, що нещодавно російські війська спробували здійснити обмежений наступ на лінії Куп’янськ-Лиман, але українські війська відбили російські напади.

Російські джерела стверджували, що українські сили продовжують обмежені наступальні операції на схід від Куп'янська та поблизу Кремінної.

У той же час українські військові продовжують контрнаступ на північному та південному флангах Бахмута і мають обмежені територіальні успіхи.

Геолокаційні кадри показують, що українські війська просунулися в лісовому районі Кліщіївки, за 7 км на південний захід від Бахмута.

Командир 3-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Андрій Білецький повідомив, що українські сили успішно атакували підрозділи російської 72-ї мотострілецької бригади і загони "Шторм-Z" та просунулися на 1 тис 800 метрів у напрямку Бахмута.

Російські "воєнкори" стверджували, що невеликі українські штурмові групи за підтримки легкої бронетехніки наступали в районі Дубово-Василівки, за 7 км на північний захід від Бахмута, і що українські війська просунулися в напрямку Ягідного, безпосередньо на північний захід від Бахмута і біля траси E40 Бахмут – Слов’янськ в Оріхово-Василівці.

Російське джерело заявило, що тривають важкі бої біля Кліщіївки, де українські війська ведуть наземні штурми.

Деякі російські "воєнкори" стверджували, що українські сили утримують висоти біля Кліщіївки та намагалися просунутися в напрямку Андріївки та в районі Курдюмівки.

Український Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували українські сили поблизу Богданівки, за 5 км на північний захід від Бахмута), Кліщіївки, Невельського, за 14 км на південний захід від Авдіївки, Мар’їнки, Красногорівки та Новомихайлівки.

Повідомляється, що українські війська продовжували обмежені наступальні дії вздовж лінії Авдіївка–Донецьк.

За інформацією російських джерел, українські військові чисельністю близько роти за підтримки танків і бронетехніки атакували позиції армії РФ в районі Вугледара.

Українські військові повідомили, що українські сили продовжували контрнаступальні дії на адміністративному кордоні Донецької та Запорізької областей і досягли невизначених успіхів.

Російські джерела стверджували, що українські сили наступали в напрямку Урожайного і просунулися в районі Новодонецького.

За інформацією Генштабу, російські війська безуспішно контратакували з метою повернення позицій на північ від Приютного. Російський "воєнкор" стверджував, що російські війська здійснили невдалі контратаки в напрямку Новодарівки, щоб повернути втрачені позиції поблизу Рівнопілля.

Українські сили досягли обмежених територіальних здобутків у західній частині Запорізькій області та продовжили контрнаступальні операції на південь від Оріхова 20 липня. Геолокаційні кадри, опубліковані 20 липня, показують, що українські сили незначно просунулися на північний схід від Роботиного.

У Генштабі України повідомляли, що українські війська наступали в напрямках Мала Токмачка-Вербове та Новоданилівка-Роботине. Російський "воєнкор" стверджував, що українські сили зайняли нові позиції на північний схід від Роботиного та на захід від Новопокровки.

Російські офіційні особи та джерела звинуватили українські війська у завданні ударів з безпілотників по окупованому Криму 20 липня.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?