ЗСУ досягли успіхів в районі Старомайорського та Бахмуту — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ досягли успіхів в районі Старомайорського та Бахмуту — Генштаб

ЗСУ досягли успіхів в районі Старомайорського та Бахмуту — Генштаб
Джерело:  online.ua

За інформацією речника Генштабу ЗСУ Андрія Ковальова, українські військові продовжують контратакувати в районі Бахмута та мають успіхи у просуванні поблизу Старомайорського.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про успіхи ЗСУ на сході України 

Ковальов зазначив, що наразі контрнаступ ЗСУ триває на трьох напрямках фронту, зокрема, в районі Бахмуту та у напрямку Мелітополя та Бердянська.

Українські воїни закріплюються на досягнутих рубежах, працюють артилерією по виявлених цілях противника.

У районі Старомайорського мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах. Водночас ворог продовжує чинити потужний опір, здійснює переміщення підрозділів, активно застосовує резерви, - підкреслив речник Генштабу.

Також ЗСУ ведуть наступальні дії північніше та південніше Бахмута.

Крім того, Сили оборони України стримують наступ російських військ на Куп'янському та Лиманському напрямках.

Ворог чинить потужний опір, застосовує резерви, зазнає значних втрат. Тривають важкі бої. Протягом минулої доби відбулось 28 бойових зіткнень, - зазначив Ковальов.

Що відомо про потужний контрнаступ ЗСУ на півдні 

За інформацією видання Bloomberg, ЗСУ почали проведення великого контрнаступу на півдні України.

За словами неназваного американського чиновника, наступ розпочався через 2 місяці після початку контрнаступу ЗСУ.

Досі просування було повільним через російські мінні поля, танкові загородження та інші засоби захисту.

За словами ще двох американських чиновників, Україна почала основний удар свого контрнаступу на південь від Орєхова.

Але співробітник посольства України, який також попросив не називати його імені, застеріг від представлення якоїсь частини контрнаступу як вирішальної битви, назвавши війну проти російського вторгнення довгою серією операцій у різних місцях вздовж лінії фронту.

Ми всюди говорили, що це буде важка боротьба, це буде довга боротьба, в якій будуть проблеми, успіхи та невдачі, - заявив глава Пентагону Ллойд Остін.

За його словами, "Україна добре підготовлена і навчена, щоб досягти успіху".

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що "зараз стоїть питання про те, чи розгортають українці деякі зі стримуваних ними підрозділів і чи переводять все це в контрнаступ. І я справді відсилаю вас до нашого Міністерства оборони та інших експертів, щоб дізнатися, що саме відбувається на місцях".

Заперечуючи враження, що український наступ застопорився, Джон Кірбі, прес-секретар Ради національної безпеки США, заявив журналістам:

Вони вже визнали, що не зайшли так далеко і не так швидко, як їм хотілося б. Проте вони рухаються. Це не глухий кут. Вони не заморожені. Українці йдуть, - наголосив Кірбі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?