ЗСУ готуються зачистити лівий берег Дніпра на Херсонщині від військових армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ готуються зачистити лівий берег Дніпра на Херсонщині від військових армії РФ

Атака військових ЗСУ

Українським  військовим необхідно провести зачистку частини лівого берега Дніпра на Херсонщині від злочинців окупаційної армії РФ. 

Що відомо про дії ЗСУ на лівому березі Дніпра на Херсонщині

За інформацією керівниці Об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, необхідно провести зачистку лівого берега Дніпра не Херсонщині, оскільки окупаційна російська армія продовжує вести обстріли по звільнених територіях на правому березі.

У відповідь на заяви аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW) Гуменюк зазначила, що наразі зарано говорити про висадку українських військових на лівому березі на Херсонщині, однак підготовка до цього ведеться.

За її словами, також не варто сприймати як докази заяви російських "військкорів".

Ми говоримо про те, що робота наша бойова ведеться на різних напрямках, різними способами, опора здійснюється на контрбатарейну боротьбу, оскільки є задача вичистити частину території лівого берега від ворога, - пояснює Гуменюк.

Вона підкреслила, що лівий берег необхідно зачистити, щоб полегшити умови для жителів правого берега, які наразі постійно перебувають під жорстокими ворожими обстрілами.

За словами Гуменюк, зараз першочергова задача Сил оборони - "полегшити життя мирного населення".

Про просування в таких масштабах не йдеться, а йдеться про бойову роботу, результати якої можуть бути проголошені, тільки тоді, коли є закріплений результат, - пояснила Гуменюк.

За її словами, "проголошення", які звучали раніше, дуже шкодять бойовій роботі і "робота навколо якогось населеного пункту без закріплення не вважається завершеною".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?